Geslaagde WijkKijk in De Zaagtand

Radio Bontekoe was live aanwezig

Wijkcentrum ’De Zaagtand’ was één van de locaties waar het zondagmiddag bol stond van de activiteiten in het kader van het WijkKijkfestival in de wijken Hoorn-Noord en Venenlaankwartier. In die Hoornse wijken barst het van talent op allerlei gebied. Dat was afgelopen jaar op het eerste WijkKijkfestival al duidelijk en is dit jaar nog eens bevestigd.

Op diverse locaties in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier waren er voordrachten van toneelvoorstellingen, presentaties, verhalen, muziekuitvoeringen, noem maar op. Ook in wijkcentrum De Zaagtand was het programma de moeite van een bezoek waard. De Musicalgroep ’Groots’ trad op. Enthousiaste a capella zang van 3 dames vulde de centrale hal van het wijkcentrum.
In een van de zalen achterin het gebouw nam Wally Ooms je mee naar het verleden van Hoorn-Noord, waar hij is opgegroeid. Muzikaal multitalent congrestroubadour Luciën Greefkens ’vertaalde’ op hilarische wijze de verhalen van Wally in liedjesteksten. Het was heel knap hoe hij ’voor de vuist weg’ de sfeer raakte en diepere lagen van de verhalen in de liedjesteksten verwerkte.
Tijdens de presentattie was een bijzonder goed geslaagde video van de via een drone van bovenaf gefilmde wijk Hoorn-Noord te zien. 

Het bezoekersaantal in ’De Zaagtand’ bleef enigszins achter bij vorig jaar. Mogelijk was de triatlon IRONMAN (zie foto’s) die tegelijkertijd in de stad gaande was, daar een van de oorzaken van. Hoe dan ook een geslaagd festival, dat zeker volgend jaar een vervolg verdient. 

De locale Hoornse omroep ’Radio Bontekoe’ verzorgde in De Zaagtand van 12 tot 16 uur een live uitzending. Er werd tussen de WijkKijk bedrijven door overgeschakeld naar sportverslaggever Jacob Beerepoot, die vanaf diverse IRONMAN locaties verslag deed. Ook Michiel Beemster, sportcommentator van Radio Bontekoe’s ’Sport op zondag’, kwam in de uitzending. Hij heeft zelf aan IRONMAN meegedaan en tot zijn eigen verbazing en tevredenheid een uitstekende prestatie geleverd. Dit alles is te horen in Radio Bontekoe’s LIVE GEMIST op www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl), waar de gehele live uitzending te beluisteren is.

Wally Ooms tijdens de pauze van de presentaties in gesprek Wally Ooms tijdens de pauze van de presentaties in gesprek
Lucien Greefkens in actie Lucien Greefkens in actie
Peter Kaals interviewt Jacqueline Groen op Radio Bontekoe Peter Kaals interviewt Jacqueline Groen op Radio Bontekoe
IRONMAN op de Westerdijk IRONMAN op de Westerdijk
Bij de IRONMAN Bij de IRONMAN