Videomapping wordt ware happening

Hoorn Gouden Eeuw

’Wanneer de zon ondergaat, komt de geschiedenis tot leven’. Dat is wat de initiatiefnemers van het videomapping evenement 2019 voor ogen staan

Stadsplein de Roode Steen wordt een openlucht theater en het monumentale Westfries Museum verandert in de grote projectiewand waarop een spectaculaire beeld- en geluidsshow zal worden gepresenteerd. Hoorn sluit hiermee op unieke wijze aan bij de landelijke viering van het Jaar van de Gouden Eeuw. Samen met tientallen andere activiteiten en evenementen grijpt de gemeente dit themajaar aan om Hoorn als ‘Stad van de Gouden Eeuw’ te promoten.

In het Jaar van de Gouden Eeuw staan er tientallen activiteiten en evenementen in dit thema op het programma. Highlights zijn o.a. de Gouden Eeuw Route langs de 50 Westfriese iconen uit de Gouden Eeuw en Batavia 1627 in virtual reality in het Westfries Museum.

Stichting Het verhaal van Hoorn voegt daarbij een uniek audiovisueel spektakel: ‘Twee Graden’ over Hoorn in de Gouden Eeuw. Het zal vanaf 23 augustus t/m 22 september telkens om 21.00 uur te zien zijn op de Roode Steen.

Videomapping is het projecteren van een video animatie op een object, waarbij de projectie volledig wordt aangepast aan de vorm en structuur van het gebouw. Door de grootte van de projectie, de speciale 3-D effecten en een imposante soundscape, wordt een indrukwekkende beleving gecreëerd.

Gezocht werd om een actueel thema te koppelen aan de Gouden Eeuw. Het project ”Twee Graden” vertelt het verhaal over ondernemerszin in tijden van klimaatverandering. Hoe de kooplieden uit Hoorn, de transporteurs van Europa werden door in te spelen op kansen die de klimaatverandering van toen hen bood. Hoe ze graan uit de Oostzeegebieden haalden om dat naar het door misoogsten getroffen Zuid-Europa te brengen. Deze ‘moedernegotie’ was de ruggengraad van de welvaart die Hoorn nu nog altijd uitstraalt.

Met deze videomapping productie krijgt Hoorn straks in augustus een uiterst sterke troefkaart in handen. Het unieke karakter van het project in combinatie met de monumentale Hoornse binnenstad, zal zeker veel bezoekers trekken.

Stichting Het verhaal van Hoorn wordt gevormd door Herberg Hoorn, het Westfries Museum en Avontuur Vormgevers. Daarnaast wordt het initiatief ondersteund door vele organisaties zoals Evenementenstichting Roode Steen en Hoorn Marketing.

Samen met de gemeente Hoorn werd een solide basis gelegd om van dit project een succes te maken. Voor het maken van de productie is het bedrijf Mr.Beam uit Utrecht aangetrokken.

Voor een eerste indruk kunt u kijken op www.wfm.nl/tweegraden (http://www.wfm.nl/tweegraden)

WFM Pand WFM Pand
stad vd Gouden Eeuw.1 stad vd Gouden Eeuw.1