Radio Bontekoe wijzigt naam in HoornRadio

10-07-2019

Na de zomervakantie zal Radio Bontekoe verder gaan onder een nieuwe naam. Het in 2013 opgerichte Hoornse radiostation wijzigt haar roepnaam in HoornRadio. De bij de organisatie behorende nieuwssite HoornGids.nl zal haar naam behouden als onderdeel van de website www.hoornradio.nl. 

Volgens de voorzitter van de Vereniging Radio Bontekoe, Edo van Eekeres, dekt de nieuwe naam beter waar het radiostation voor staat. ”Radio Bontekoe en straks HoornRadio is een radiostation voor iedereen die geïnteresseerd is in Hoornse aangelegenheden. Wij willen een lokale zender zijn die zich middenin de Hoornse samenleving bevindt. Dat komt tot uiting in onze programmering. Hoornse Vertelsels, Uitjes in Hoorn, Hoorns cultuurprogramma, Sport in Hoorn en de regio, een populair verzoekplatenprogramma, Hoornse actualiteiten en politiek en muziek. Ook zijn wij aanwezig bij Hoornse evenementen en gebeurtenissen als bijvoorbeeld de gemeenteraadsverkiezingen en de door ons georganiseerde debatten in de aanloop daarvan, de Hoornse vrijwilliger(s)prijs van het jaar en bij het WijkKijkfestival. Op internet en sociale media zijn wij met HoornGids actief. Onze redactie is dagelijks bezig met het selecteren van Hoorns nieuws om dat zo snel en goed mogelijk te verwerken in goed leesbare berichten. Betrouwbaarheid van de berichtgeving staat daarbij hoog in ons vaandel.”    

Radio Bontekoe zal als overkoepelende verenigingsnaam blijven bestaan. De vereniging heeft leden waarvan de medewerkers lid zijn en contributie betalen. Zij zijn daardoor gezamenlijk mede-eigenaar van het radiostation en bepalen samen met het bestuur de koers. In de 6 jaar van haar bestaan is het station uitgegroeid van 3 (de oprichters) naar zo’n 40 medewerkers, waarvan een groot deel vaste medewerkers. Er zijn adverteerders en vrienden (donateurs). Veel verenigingen kampen met verloop. Tegen de trend in is dat bij Radio Bontekoe niet het geval. Integendeel zelfs, regelmatig komen er nieuwe medewerkers bij.

Radio Bontekoe ofwel HoornRadio zendt 24/7 uit in de ether op 828 kHz, via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) en via de app ’Tunein radio’, gratis te downloaden uit de appstores van Apple en Windows.  

Adieu Radio Bontekoe Welkom HoornRadio Adieu Radio Bontekoe Welkom HoornRadio