Eerste zomermarktconcert door Letse organiste in de Koepelkerk

Zomermarktconcert door Una Cintina

Op woensdagmiddag 24 juli 2019 zal tijdens de Hoornse woensdagmarkt het eerste zomermarktconcert van dit seizoen gegeven worden door Una Cintina. De geboren Letse is in Alkmaar bekend als muzikaal directeur van de R.K. Parochie HH. Matthias-Laurentius en als concertorganiste en dirigente van kamerkoor Canticum Novum.

Regelmatig verzorgt Una optredens als organist en/of dirigent door heel Europa en ze verleent haar medewerking als soliste aan concerten met koor en orkest. Met countertenor Jean-Sebastien Beauvais vormt ze Duo Esmera. Cintina’s repertoire reikt van de vroege barok tot nu met in het bijzonder de Letse orgel- en koormuziek. Haar belangstelling gaat vooral uit naar muziek van de 20e en 21e eeuw en daarom geeft ze ook premières tijdens internationale festivals en concoursen. Tijdens haar concert in Hoorn zal zij zes fuga’s op het B-A-C-H thema van Robert Schumann uitvoeren.

Het concert is in de Koepelkerk aan het Grote Noord 15 op woensdagmiddag 24 juli. Het begint om 13.00 uur en is afgelopen rond 13.30 uur. Het concert is gratis toegankelijk en na afloop is er een collecte. Wie meer wil weten kan kijken op www.orgelconcerten-hoorn.nl (http://www.orgelconcerten-hoorn.nl).

 

Zomermarktconcert door organiste Una Cintina in de Koepelkerk Zomermarktconcert door organiste Una Cintina in de Koepelkerk