Bouw eerste flat Siriusstraat verloopt volgens planning

18-07-2019

Dankzij de inspanningen van Stado Betonbouw, verantwoordelijk voor de fundering alsmede de opbouw van de flats aan de Siriusstraat in Hoorn, verlopen de werkzaamheden geheel volgens planning. Dagelijks is een grote groep medewerkers van dit Alkmaarse bedrijf doende om de ruwbouw van de eerste nieuwe flat te realiseren. Nog voor de bouwvak zal een groot deel klaar zijn. Tevens is al begonnen met de fundering van bouwblok 2.

De tunnelbekisting waarmee Stado Betonbouw werkt blijkt een uitstekende manier om in rap tempo kwalitatief hoogwaardige ruwbouw van de verschillende huizen vorm te geven. Bij tunnelbouw worden wanden en verdiepingsvloer in één stort gerealiseerd. Het bedrijf is erin geslaagd om de laagbouw tussen de torens reeds af te werken en zal nog voor de bouwvak starten met het betoncasco van de linkertoren van blok 1, om dat na de vakantieperiode verder af te maken. Aansluitend zal in het najaar begonnen worden met de opbouw van de rechtertoren.

Tussen al deze activiteiten door zijn de loodgieters van Gebr. Sneeboer BV uit Wervershoof (”niet zeuren maar doen”) druk doende om te zorgen dat de voorbereidingen zijn getroffen voor de riolering, de leidingen voor de warmtevoorziening en de sanitaire installaties. Alles volgens de geldende normen en voorschriften om zodoende een veilig  en betrouwbaar resultaat te verkrijgen.

Tijdens de komende bouwvak (29 juli t/m 23 augustus) zal Slokker, verantwoordelijk voor het hekwerk, zorgen dat het terrein hermetisch zal worden afgesloten.

We blijven het hele proces volgen. Met genoegen.

Siriusstraat impressie blok 1 Siriusstraat impressie blok 1
Siriusstraat 18 juli 2019 Siriusstraat 18 juli 2019