In de Kersenboogerd is maar 1 pinautomaat

CDA stelt vragen aan B&W

Na het verdwijnen van 2 pinautomaten uit het centrum van de Kersenboogerd is er nog maar 1 automaat waar cashgeld kan worden gepind. Het CDA vindt het onaanvaardbaar dat in een wijk van meer dan 20.000 inwoners maar 1 pinautomaat aanwezig is. CDA raadslid Alex van der Kleij heeft namens de CDA fractie een brief met vragen hierover geschreven aan het college van burgemeester en wethouders. Zie hieronder de brief:

 

Hoorn, 12 juli 2019

Betreft: Vragen op grond van artikel 36 Reglement van Orde Onderwerp: Pinautomaten (cashgeld)

Geacht college,

Naar aanleiding van de commotie rond het verdwijnen van een tweetal pinautomaten voor contant geld rond het centrum van de Kersenboogerd hebben wij een aantal vragen. Het is voor sommige mensen van groot belang om te kunnen beschikken over contant geld. Hierbij kan worden gedacht aan ouderen, vakantiegangers en mensen die kleine bedragen liever contant afrekenen. Ook zullen grootouders hun kleinkinderen liever iets in handen geven dan een bankafschrift. Voor sommige mensen is het contant geld ook een manier om hun cashflow te (kunnen) controleren en mogelijke problemen te vermijden.

Daarom hebben wij de volgende vragen:

1. Is het u bekend dat 2 automaten niet meer beschikbaar zijn en dat een wijk met meer dan 20.000 inwoners het nu met 1 automaat moet doen?

2. Is het u bekend dat de B&O in het geheel geen pinautomaat heeft?

3. Bent u het met ons eens dat zolang cash geld wordt geaccepteerd als wettig betaalmiddel, dit betaalmiddel ook op eenvoudige wijze verkregen moet kunnen worden? Zo nee, waarom niet?

4. Bent u het met ons eens dat iedereen, bijvoorbeeld ouderen of om eerder vermelde redenen, geld moeten kunnen pinnen? Hierbij bedoelen wij niet het bijpinnen in een winkel, dit is geen gereguleerde en gegarandeerde service. Zo nee, waarom niet?

5. Bent u bereid zich in te spannen en in gesprek te gaan met banken om aan deze wensen te blijven voldoen en het service niveau goed te houden? Zo nee, waarom

niet?

Wij verwachten uw gefundeerde antwoorden binnen de daarvoor gestelde termijn.

Met vriendelijke groet,

Alex van der Kleij Raadslid CDA

CDA Hoorn Fris en verstandig CDA Hoorn Fris en verstandig

Reacties
Reactie: (Alex vd Kleij)
21-7-2019, 21:31
Dhr Bunnik, als ABN dit niet officieel wil bevestigen , dan beschouw ik dat als een nee. Dus de opmerking over onderzoek leg ik naast mij neer.

Reactie: (E. van Bunnik)
21-7-2019, 14:10
Meneer V.d.Kleij heeft geen duidelijk onderzoek gedaan, ook niet bij ABN. De automaat komt als GELDMAAT eind derde kwartaal (dus eind september) terug. Een bezoekje aan ABN op de Veemarkt is voldoende om die informatie te verkrijgen. Dat heb ik nl. gedaan, vandaar dat ik het weet en hier kan melden.

Reactie: (Dirck de Vries)
20-7-2019, 13:28
Weet het CDA ook dat je bij de Gemeente Hoorn alleen nog maar kunt pinnen, net als alle parkeermeters dus bij PIN storing je nergens in Centrum je auto kwijt kunt!