Gedumpte dieren in Hoorn gevonden

07-08-2019

Voor mensen is de vakantietijd een van de hoogtepunten van het jaar. Dat geldt niet voor dieren. Het is ongelooflijk maar waar, dat helaas dieren worden gedumpt als mensen met vakantie gaan. Zo worden honden helaas nog steeds zomaar langs de snelweg uit de auto gezet. Of ze worden vastgebonden aan een boom aangetroffen.

De Hoornse dieranambulance heeft een paar dagen geleden 5 gedumpte konijnen gevonden bij de ingang van het Willem Wiesepark bij De Kers. Het gaat om 2 volwassen hangoren en 3 kleintjes. Gepropt in een verhuisdoos zonder eten of drinken. ”Ze zaten in hun eigen urine. Het stonk verschrikkelijk”, aldus de melding op Facebook. Inmiddels zijn ze allemaal in bad geweest! Met dank aan de uitstekende zorg van Stichting Vogel- en Dierenopvang de Bonte Piet.

Nog een schrijnend voorbeeld hoe respectloos sommigen met dieren omgaan, is het bericht dat in de Kruisstraat een aquarium met levende vis in een bodempje water was aangetroffen. Drie van de zeven vissen die daar onder erbarmelijke omstandigheden in zaten, waren al dood.

Bij de dierenambulance vragen ze zich af wie zoiets doet. ”Gewoon op straat gedumpt.” 

Treft u gedumpte dieren aan? Waarschuw de politie of de Dierenambulance Hoorn e.o., telefoon 0229-245353.

Bron: Facebook Dierenambulance Hoorn e.o.

Dieren in verhuisdoos gepropt Dieren in verhuisdoos gepropt
Dieren in verhuisdoos gepropt1 Dieren in verhuisdoos gepropt1
Vissen aangetroffen Vissen aangetroffen