Fractie Tonnaer schrijft open brief om ongelukken te voorkomen

"Klein gebaar, groot geluk"

Raadslid Roger Tonnaer schrijft namens Fractie Tonnaer een open brief aan de ’eigen’ wethouder Broersma (FT). Fractie Tonnaer is door een bewoner van de Poolster attent gemaakt op een gevaarlijke situatie die zich kan voordoen tijdens de vuurwerkavond op 16 augustus a.s. Bewoners van de Grote Waal zullen die avond massaal naar de Westerdijk gaan om vanaf die lokatie het vuurwerk te bewonderen. Vanwege de uiterst trage voortgang van afbouw van het loopniveau van de Poolster, is daar momenteel alleen een smalle steile, donkere trap beschikbaar. Fractie Tonnaer vreest ongelukken als massaal gebruik wordt gemaakt van die trap en vraagt daarom aan de wethouder om voor deze speciale gelegenheid de bijna afgebouwde brede trap tijdelijk open te stellen. Zie hieronder de open brief:

 

Geachte heer Broersma,

Een bewoner van de Poolster heeft ons op de gebrekkige looproute tijdens de vuurwerkavond attent gemaakt.

Vrijdag 16 augustus a.s. wordt het traditionele kermis-vuurwerk afgestoken. Bewoners van de Grote Waal bekijken ieder jaar massaal het vuurwerk vanaf de Westerdijk ter hoogte van de loopbrug bij de Poolster. Door werkzaamheden aan het loopniveau is de Westerdijk via de Poolster alleen via een smalle trap te bereiken. Deze smalle trap is voor veel voetgangers te krap, steil en te donker. Fractie Tonnaer vreest illegaal gebruik van de nieuwe grote trap en hellingbaan terwijl deze nog niet zijn afgebouwd.

Wij willen u daarom vragen tijdens de vuurwerk-avond tijdelijk alleen de nieuwe trap tegenover de Grote Beer open te stellen voor de Grote Waal bewoners en bij de trap veiligheidsvoorzieningen aan te brengen. Daarnaast vinden wij toezicht door verkeersregelaars tijdens vuurwerkavond noodzakelijk.

Al jaren ondervinden bewoners van de Grote Waal veel overlast van de trage uitvoering van de werkzaamheden aan het loopniveau van de Poolster. Daarom vragen wij het college B&W tijdelijke maatregelen te nemen zodat de bewoners van de Grote Waal via de Poolsterbrug naar de Westerdijk kunnen lopen om vanaf de dijk het allermooiste siervuurwerk van de stad te bekijken. Klein gebaar, groot geluk.

Vriendelijke groet, Roger Tonnaer, namens Fractie Tonnaer.  

De trap die opengesteld kan worden De trap die opengesteld kan worden
De afgesloten hellingbaan De afgesloten hellingbaan