Natuurdag in het Egboetswater

11-08-2019

Middenin het West-Friese land bij Oostwoud, verstopt tussen de akkers, ligt een verborgen stukje natuur. Omringd door water en omzoomd door bomen biedt dit gebied, het Egboetswater geheten, een thuis aan talloze dieren en planten. Om iedereen van dit moois te laten meegenieten organiseert het IVN (afdeling West-Friesland) op zaterdag 24 augustus een speciale natuurdag, boordevol activiteiten.

      

Tussen 11:00 en 16:00 uur is iedereen van harte welkom in de Egboet (Liederik 15, 1678 JC te Oostwoud), volwassenen én kinderen. Er zijn rondleidingen langs de bomen en planten, natuurexcursies, een vaartocht door de sloten rondom het gebied (onder voorbehoud), speurtochten voor de kinderen en er is een imker die van alles weet te vertellen over bloemen, bijen en bestuiving. Kortom: één groot natuurfestijn! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruud Dijkstra, via de mail (r.dijkstra@ivn-westfriesland.nl) of per telefoon (06-12509953).

 

Wilt u misschien meehelpen met het zorgen voor dit gebied, of met het geven van rondleidingen? Meld u dan aan als ‘Egboetvrijwilliger’ bij r.de.graaf@ivn-westfriesland.nl, wie weet tot ziens!

 

Foto:  Gids Henk en Vleermuiskast

Gids Henk Gids Henk
Vleermuiskast Vleermuiskast