Fleurige fladderaars spotten bij IVN

12-08-2019

Libellen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Blauw, rood, geelzwart of gespikkeld. Ze waren er al in de tijd van de dinosaurussen en vliegen tot op de dag van vandaag rond langs sloten, plassen en beekjes. En wat te denken van vlinders, met hun soms prachtige kleuren en tekeningen? Ook zij zijn er in talloze soorten en maten, maar waar vind je ze? En waar kun je goed libellen spotten.


Zondag 25 augustus geven Wil Stelling en Hans Verhoeven, twee gidsen van het IVN, een speciale vlinder- en libellenrondleiding door het Streekbos. Vanaf 14:00 uur laten ze hun geoefende ogen over het landschap glijden, langs de bloemen, struiken, rietpluimen en het wateroppervlak. Waar leven de fleurige fladderaars, hoe leven ze, en hoe zorgen ze voor nieuwe vlinder- en libellengeneraties? Wandel mee en leer van alles over deze fascinerende insectengroepen – de rondleiding begint bij het Streekbos Paviljoen.

 

Nog meer willen weten over insecten of over andere dieren in het Streekbos? Wilt u misschien meehelpen met het zorgen voor dit gebied, of met het geven van rondleidingen? Meldt u dan aan als vrijwilliger bij IVN West-Friesland, dit kan via secretaris@ivn-westfriesland.nl (mailto:secretaris@ivn-westfriesland.nl). Wie weet tot ziens!

 

Foto: Vrouwtje Bloedrode heidelibel, Hans Verhoeven

Vers vrouwtje bloedrode heidelibel Vers vrouwtje bloedrode heidelibel