BINNENSTADSMANAGEMENT STAAT IN DE STARTBLOKKEN

ingevoerd op 20-2-2006

Maandagavond 27 februari presenteert het bestuur van de nieuwe St. Binnenstadsmanagement Hoorn (SBM Hoorn) zich aan de Hoornse binnenstadsondernemers. De informatieavond wordt gehouden in de Curator, Dubbele Buurt 20. De zaal is open vanaf 19:30 uur en de bijeenkomst begint om 20:00 uur.
 
Vier organisaties, te weten de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hoorn (KHN), de Vereniging van Eigenaren Commercieel Onroerend goed (VECO), de Ondernemersvereniging Binnenstad Hoorn (OVBH) en de gemeente Hoorn hebben de handen in één geslagen en vormen gezamenlijk de nieuwe St. Binnenstadsmanagement Hoorn (SBM Hoorn). Elke partij vult twee zetels in het stichtingsbestuur in. Het bestuur wordt geleid en vertegenwoordigd door een onafhankelijk voorzitter, zodat het bestuur totaal uit 9 personen bestaat.

Hoofddoel van SBM Hoorn is het versterken van het economisch functioneren van de binnenstad. De stichting wil meer bezoekers naar de binnenstad van Hoorn trekken. Promotie en productvernieuwing staan daarbij centraal.
Tijdens de avond legt SBM Hoorn verantwoording af over het voorbereidingsproces tot nu toe. Verder presenteert de stichting  het eerste jaarplan, de werkbegroting en de organisatieopzet. Tenslotte toont het Bureau Van Soelen de planopzet voor een nieuwe toeristische flyer.
 
Het voltallige bestuur van de St. Binnenstadsmanagement Hoorn bestaat uit:
Peter Verdegaal – onafhankelijk voorzitter
Jan-Wolter Bloem – vice-voorzitter (VECO)
Arthur Helling – secretaris (gemeente Hoorn)
Serge Hagenaar – penningmeester (OVBH)
Klaas Poeze (KHN)
Hoying Cheung (VECO)
Jack van Es (gemeente Hoorn)
Emile van Westerhoven (OVBH)
Peter Buis (KHN)
Het stichtingsbestuur wordt ondersteund door een bureaucoördinator.