Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 19 januari

19-01-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Hollandia - Hoogeveen 3-0

Zowel de thuisspelende ploeg Hollandia als de ploeg uit het Drentsche Hoogeveen spelen bovenin de hoofdklasse, waardoor de wedstrijd van vandaag uiterst belangrijk was voor de stand op de ranglijst. Tot nu toe leek Hoogeveen onverslaanbaar, maar daar bleek weinig van in de wedstrijd die de beide ploegen vandaag afwikkelden. Hollandia slaagde er in de eerste helft al in om tweemaal tot scoren te komen. Beide keren was het Mukthar Suleiman die de doelpunten op zijn naam mocht zetten. Vooral de tweede goal verdient een plaats op de ranglijst van wereldgoals. Het opgekomen publiek stond er langdurig voor te applaudisseren. Hoogeveen stelde er veel enthousiasme tegenover, maar tot scoren kwam de ploeg niet. In de tweede helft slaagde Joost Ruttenberg er in om de score nog verder uit te breiden. Het eindresultaat van 3-0 was volkomen verdiend, waardoor Hollandia nu op de tweede plaats staat met drie punten achterstand op koploper Jos Watergraafsmeer.

HSV Sport - Strandvogels 4-0

Hoorn – HSV Sport 1889 tegen Strandvogels was geen wedstrijd om warm van te worden in de eerste helft. Vooraf werd er een minuut stilte gehouden voor de dinsdag overleden Dirk van Dam (86). Een trouwe sporter, die bij uit- en thuiswedstrijden altijd aanwezig was. Een compliment aan de ploeg uit Hoorn, die enthousiast en fanatiek partij gaf. Strandvogels kon daar geen antwoord aan geven. De ploeg combineerde wel goed, maar tot een echte kans kwam het niet. De enige speler die zijn vizier op scherp zette was Stijn Sierkstra (Strandvogels). Toch was er maar een ploeg die het doel goed zocht. En dit was HSV Sport. Invaller Joost Willigen zag zijn schot echter gekeerd door de tot dan goed spelende doelverdediger Edwin Hoogland. Sport speelde eigenlijk net zoals tegen De Valken en streden voor elke bal. Toch was de ruststand dubbelblank.

Na rust hervond Strandvogels zich en dat resulteerde in een paar mooie aanvallen. Het leverde echter geen doelpunten op. Wel aan de andere kant. Nick Bruinsma, wat een inzet heeft deze man, ging goed door. Doelman Edwin Hoogland tastte mis en Mick van der Gulik had een leeggelaten doel voor zich en schoot de bal keihard tegen de touwen: 1-0.  Strandvogels was aangeslagen en probeerde zich te hervinden. Opnieuw veel kansen voor Stijn Sierkstra, maar doelman Luke van Amstel had zijn middag. Ondanks de vijf hoekschoppen die Strandvogels na rust mocht nemen (tegen HSV Sport voor rust 4.) kwam daar geen uitgespeelde kans uit voort. Nee, het was Luke van Amstel die keer op keer de bal uit de lucht plukte. Hij wilde zeker de 0 vandaag vasthouden. HSV Sport zocht regelmatig de counter en dit resulteerde erin dat rechtsback Lino Westerink driemaal raak schoot. Wat hem dus een hattrick opleverde, 4-0.

Menno de Vries vond de 4-0 nederlaag geflatteerd en daar had hij gelijk in. Hij verlaat Strandvogels als trainer. Hij heeft nog geen contacten met andere verenigingen. En gaf wel aan teleurgesteld te zijn dat hij niet tot een overeenkomst kon komen met de ploeg uit Onderdijk. Ook de nieuwe trainer is nog niet bekend. Terwijl ingewijden zeiden dat Strandvogels al rond zou zijn met een nieuwe trainer/ coach. Cees Duin ontkent in alle toonaarden.

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.

Hollandia 18-01 Hollandia 18-01
HSV Sport - Strandvogels 19012020 (2) HSV Sport - Strandvogels 19012020 (2)