Nieuwe COLUMN

ingevoerd op 26-2-2006

COLUMN
 
Verboden zijn geen oplossing
 
Nog even en in je mag bijna niets meer in Hoorn. Nu zijn het nog de jongeren die zich na tien uur ’s avonds niet meer in groepsverband op straat mogen begeven, straks mogen er maximaal tien ouderen met rollator de schouwburg in...
We willen in ons land, en zeker ook in ons Hoorn, veel zaken regelen, dichttimmeren. Dat lukt natuurlijk nooit en als je wel allemaal plannen bedenkt, maar controle- of sanctie-mogelijkheden achterwege laat, zal het natuurlijk nooit een succes worden.
 
Een belangrijk effect van al die extra regeltjes is wel dat we met onze mooie stad Hoorn steeds weer negatief naar buiten treden. Buitenstaanders, lees buitenpoorters, moeten inmiddels wel denken dat Hoorn een zeer criminele stad is! En we halen weliswaar met dit soort berichten niet altijd de landelijke media, maar via internetsites en regionale kranten en omroepen gaat er toch heel wat ”Hoorn-promotie” door Noord-Holland.
 
Jammer, want Hoorn is nog steeds een pracht-stad om te wonen, werken of te recreeren. En hoewel we ook in deze stad ontzettende veel mopperen op onze wethouders, raadsleden en ambtenaren, hebben we het nog zo slecht niet, om maar eens een cliche te gebruiken.
 
Denk daar eens aan als u gaat stemmen voor een nieuwe gemeenteraad in Hoorn. Want u gaat, hoop ik, wel stemmen... We kunnen veel mopperen op ’het stadhuis’ maar ze hebben het dit jaar in ieder geval gemakkelijk gemaakt. Ook als forens kunt u nu nog stemmen, zelfs op beide stations in een mobiel stemburo. En u kunt zelfs een stemburo uitkiezen, overal in Hoorn mag u uw stem uitbrengen. Stem!
 
En als u zelfs zo fanatiek bent dat u naar de Verkiezingsavond in het stadhuis gaat... Klamp onze burgemeester Van Veldhuizen dan even aan. En vertel hem dat Hoorn nog steeds geen bioscoop heeft. Dat weet hij namelijk niet. In het Noord-Hollands Dagblad van 24 februari meldt hij in een reactie op het plan voor een samenscholingsverbod: ”Haha, zo erg is het hier echt niet. Je kunt hier echt met een groep gezellig na de film over straat.”
 
Coentje

Reacties
Reactie: (wimpy)
1-3-2006, 10:16
Mijn allerbeste Willem,
Sluit je jezelf nu ook niet aan bij de door jou zo verafschuwde groep ’mafkezen’ door hier te reageren?
Sterkte.


Reactie: (Willem van Buuren)
28-2-2006, 21:40
Nu nog een verbod voor politici om zich op posters en in het openbaar te vertonen, een straat verbod voor die bewoners van Westerblokker die geen jeugdhonk voor hun eigen kinderen willen (Actiegroep Schapenweide NEE !) en een verbod voor alle mafkezen die denken dat hun reacties op de zeer parijdige Hoorngids ook maar enkel nut heeft om te reageren op dit meest zinloze medium war er in Hoorn ooit geweest is. Hebben jullie niets beter te doen dan hier rond te hangen. Internethangers, dat is pas erg.

Reactie: (jansen)
27-2-2006, 12:31
Stap in een de goede richting!
Ni nog avondklok voor vervelende pubers.

Reactie: (wimpy)
27-2-2006, 09:43
De laatste alinea van deze column schetst de Hoornse bestuurscultuur bijzonder treffend. De kloof tussen stadhuis en ’het veld’ blijkt hier weer overduidelijk.
Pijnlijk, hoor.