Zes jongens aangehouden na vechtpartij.

ingevoerd op 26-2-2006

In de nacht van zaterdag op zondag werden in Zwaag zes jongens in de leeftijd van 16 tot 20 jaar en afkomstig uit Zwaag, Blokker en Bovenkarspel aangehouden. Volgens getuigen waren de zes betrokken bij een vechtpartij in de omgeving van een horecabedrijf aan de Dorpsstraat. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De jongens zijn na verhoor en voorzien van een bekeuring voor de verstoring van de openbare in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld.

Twee jongens aangehouden na bedreiging agent.
In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongens van 17 en 18 jaar, beiden afkomstig uit Hoorn, aangehouden. Beide jongens worden er van verdacht kort daarvoor als bestuurders van twee personenauto’s te zijn ingereden op een agent. Dit gebeurde op het Kerkplein. Op het moment dat een agent de rijbaan overstak naderden de twee auto’s met hoge snelheid vanuit de richting van de Roode Steen. Toen de agent een stopteken gaf hoorde en zag hij dat beide bestuurders de snelheid verhoogden. Door een snelle reactie wist de agent te voorkomen dat hij werd aangereden. Van beide auto’s werd het kenteken genoteerd waarna de beide bestuurders bij de woning van één van hen, konden worden aangehouden. Zij verklaarden zonder toestemming de auto van hun ouders te hebben meegenomen. Beide jongens verkeerden onder invloed van alcohol. Zij zijn ingesloten.

Reacties
Reactie: (jansen)
1-3-2006, 12:29
Avondklok voor pubers

Reactie: (Heimo Heringa)
28-2-2006, 12:46
Sinds al een aardig poosje ben ik maar af & toe in Hoorn, maar ik herinner me, uit de dagen dat de Muntstraat een brandpunt van opstandigheid was, dat er terecht veel geklaagd werd over auto’s en brommers die "met hoge snelheden" vanaf de kant van de Rode Steen kwamen aanrijden, vooral ’s nachts in de weekenden. Daar werd altijd wat kleinerend over gedaan door de ambtenaren en wethouders, maar nu is er bijna een politie-agent geplet en dat is natuurlijk een probleem! Maar waarschijnlijk zal, vanuit het gemeentehuis, nu gezegd worden dat dit een incident was, en dat zoiets verder nooooit voorkomt. Of wordt er nu een extra regel in de APV opgenomen die het verbiedt om de puien van sportzaken en makelaardijen in het centrum binnen te rijden?