Diefstal uit woning

ingevoerd op 28-2-2006

Op zondagavond werd ingebroken in twee woningen aan de Veranda in Hoorn. Toen een echtpaar zondagavond omstreeks 21.00 uur thuiskwam merkten zij op dat sommige luiken niet meer zo hingen als voordat zij vertrokken waren. Bij binnenkomst in de slaapkamer troffen zij een ravage aan. Allerlei kasten waren opengetrokken en kledingstukken lagen over de grond. Er is een geldkistje meegenomen met daarin waardepapieren en oude munten. Verder zijn in de woonkamer en de badkamer nog alle ladekastjes geopend, maar daar is niets uit meegenomen.
Bij de tweede inbraak kwamen de daders binnen via een plantenkas aan de zijkant van het huis. De deur die toegang verschaft tot het huis is geforceerd, waarna alle kasten in het huis zijn doorzocht. Er zijn twee laptops uit het huis ontvreemdt, die verstopt stonden in een kast. 

Bedrijfsinbraak

Toen op maandagmorgen werknemers hun kamer wilden binnenstappen ontdekten zij een geopende nooduitgang met een geforceerde deurklink. Uit het feit dat de nooduitgang na sluiting niet meer open te krijgen is kan opgemaakt worden dat deze ook geforceerd is om toegang tot het gebouw te krijgen. Er zijn twee computers uit de kamer van een collega ontvreemd. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen zaterdagmorgen 00.20 uur en maandagmorgen 07.45 uur