Piramides op plek van oude schouwburg?

ingevoerd op 1-3-2006

Wat vindt u dat er moet komen op de plek waar vroeger de schouwburg stond? Een piramide? Een ouderenhangplek? Een uitkijktoren? Een skatebaan? Een stadsplein of een supermarkt? Het Architectuurcentrum Hoorn en Vereniging Oud Hoorn houden een ideeënprijsvraag en discussie over de locatie van de oude Parkschouwburg.
 
Op de Hoornse plattegrond zijn een aantal witte vlekken die de komende jaren ingevuld gaan worden. Eén van de witte vlekken is een toplocatie zonder bestemming: het gapende gat in de Westerdijk waar voorheen de oude Parkschouwburg stond. De gemeente beraadt zich eindeloos over de invulling. Om de gemeente Hoorn op enkele ideeën te brengen, gooien het Architectuurcentrum Hoorn en de Verenging Oud Hoorn de knuppel in het hoenderhok. Wij dagen de inwoners van de gemeente Hoorn uit ideeën te opperen voor deze bijzondere Hoornse locatie.
Wat vindt u een passend ontwerp op deze plek en kunt u beargumenteren waarom? Doe dan mee met de ideeënprijsvraag die het Architectuurcentrum Hoorn samen met de vereniging Oud Hoorn uitschrijft. De winnaar van de prijsvraag ontvangt op 13 april een prijs uit handen van een vakjury tijdens een debat over moderne architectuur in historisch Hoorn.

U kunt vanaf 6 maart een deelnameformulier voor deze ideeënwedstrijd afhalen bij Centrale Bibliotheek Hoorn in de Wisselstraat 8, daarin is ook het Architectuurcentrum Hoorn gevestigd: 0229 219441 (5). Of bij Vereniging Oud Hoorn in het Oost-Indisch Pakhuis Onder de Boompjes 22: 0229 - 27 35 70. Lever uw idee op het deelnameformulier met toelichting aan voor 7 april, bij de Centrale Bibliotheek Hoorn. De winnaar van de ideeënprijsvraag wordt op 13 april tijdens de discussie bekend gemaakt. 

Op 13 april zal er namelijk een discussie plaatsvinden over de inpassing van moderne architectuur in de historische binnenstad van Hoorn. Dit debat in de Bibliotheeksalon van de Centrale Bibliotheek in de Wisselstraat wordt georganiseerd door het Architectuurcentrum en de Vereniging Oud Hoorn. De discussie wordt geleid door Joop Slangen, stadsarchitect van de stad Haarlem. De plek van de oude Park Schouwburg zal als uitgangspunt dienen voor het thema.

Een overzicht van de inzendingen en de prijswinnaar zullen vanaf deze dag in een overzichtstentoonstelling in het Architectuurcentrum te bezichtigingen zijn.
Afhaaladressen van de deelnameformulieren:
Centrale Bibliotheek Hoorn
Architectuurcentrum Hoorn
Wisselstraat 8
1621 CT Hoorn
0229 219441 (5)
Vereniging Oud Hoorn
Oost-Indisch Pakhuis
Onder de Boompjes 22
1621 GG Hoorn
Telefoon: 0229 - 27 35 70
Inleveradressen van de deelnameformulieren:
Centrale Bibliotheek Hoorn
Architectuurcentrum Hoorn
Wisselstraat 8
1621 CT Hoorn
0229 219441 (5)
Informatie:
Coördinator G.Heeren
Architectuurcentrum Hoorn
Wisselstraat 8
1621 CT Hoorn 0229 219441 (5)

Reacties
Reactie: (kees )
9-3-2006, 22:11
De schouwburg is verplaatst. De nieuwe schouwburg neemt andere ruimte in belag waardoor deze plek vrij kan blijven, waardoor je een beter zicht op de kerk hebt.
Wat zijn de meeste mensen toch praktisch. Hebben dit soort mensen nou helemaal geen oog voor natuur, cultuur, kortom voor schoonheid?

Wat een arm volk hier in dit dorrpje Hoorn.

Reactie: (mark)
9-3-2006, 19:00
Bijna een ieder van u suggereert nu dat dit 1 van de laatste open plekken is van Hoorn. Echter is de schouwburg welke al vele jaren de bebouwing op die plek vormde nu net iets langer dan een jaar geleden gesloopt en is er naar mijn inziens geen sprake van een laatste open plek van Hoorn. Het plan van supermarkt Deen vond ik prima. De stelling dat er al zat Deens zijn en we dan maar even moeten gaan fietsen zou ik graag uitgelegd zien aan de zeer vele oudere horinezen die in de binnenstad wonen.

Reactie: (kees )
7-3-2006, 09:42
Of het uitzicht op de kerk behouden zoals dat nu het geval is?

Maar het zal wel weer bebouwd gaan worden zoals elk schaars open plekje bebouwd is in Hoorn.
Er is geen hoop meer wat dit betreft.....


(Deens zijn er genoeg in hoorn, dan fiets je maar een stukje)

Reactie: (ros)
7-3-2006, 08:38
Aangezien we een knappe supermarkt ontberen in de binnenstad lijkt me het plan van Deen niet zo verkeerd. Ik heb wel vertrouwen in deze, van oorsprong uit de binnenstad afkomstige, ondernemer. Laat hem er een mooie winkel neerzetten, woningen er boven, horeca er naast en dan zitten we over een paar jaar met een prachtig uitzicht op een terrasje te genieten van een bakkie na het boodschappen doen.

Reactie: (kees )
2-3-2006, 16:28
Inderdaad, het is een van de laatste open plekken en dus gaat het bebouwd worden zoals vrijwel overal in Hoorn elk beetje ruimte bebouwd is.

Wat blijft er nog over aan ruimte??????

Trap niet in dit ambtenaren trukje mensen, stem groen links!

(om de enkele laatste vierkante meters open ruimte te redden!!!)

Reactie: (Marcel)
2-3-2006, 15:06
Waar slaat dit nu weer op? De gemeente weet allang wat het wil en dat is zoveel mogelijk geld verdienen. Het enige wat daar gebouwd gaat worden, zijn appartementen. En wel zoveel en zo hoog mogelijk!!!!