Start aanleg tijdelijke aansluiting Bangert en Oosterpolder op Westfrisiaweg

ingevoerd op 2-3-2006

Donderdagmiddag heeft wethouder mr. F.H. Hansen, in aanwezigheid van gedeputeerde drs. C. Mooij van de Provincie Noord-Holland, het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de tijdelijke aansluiting van de nieuwe woonwijk Bangert en Oosterpolder op de Westfrisiaweg (N302).
 
De tijdelijke aansluiting komt te liggen ten oosten van het bedrijventerrein Marowijne op de kruising met de Strip (de centrale ontsluitingsweg van de wijk) en de Westfrisiaweg. De aansluiting is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Bangert en Oosterpolder. Het verkeer hoeft dan niet meer uitsluitend over het bedrijventerrein te rijden om de wijk in en uit te komen, waarmee tevens het bedrijventerrein wordt ontlast qua verkeersstromen.

Asfalt en verkeersregelinstallatie
De werkzaamheden bestaan uit het dempen en verleggen van sloten en het aanbrengen van zandbanen. Vervolgens moet drie tot vier maanden het zand inklinken, waarmee een golvend wegdek wordt voorkomen. Daarna wordt gestart met het aanbrengen van asfalt en een verkeersregelinstallatie. Als alles volgens plan verloopt, is de tijdelijke aansluiting in september 2006 klaar.

Ongelijkvloerse kruisingen
De tijdelijke oplossing wordt rond 2009 vervangen door een ongelijkvloerse kruising, gelijktijdig met de verdubbeling van de Westfrisiaweg op deze plek. Voor de provincie Noord-Holland heeft de verdubbeling van de Westfrisiaweg, waar de tijdelijke aansluiting dus op vooruit loopt, hoge prioriteit. In totaal komen er ter hoogte van Hoorn nog twee ongelijkvloerse kruisingen. Bij de aansluiting van de Westfrisiaweg op de Oostergouw en de Wogmergouw.

Reacties
Reactie: (dewit)
5-3-2006, 11:25
Proest, eerst een woonwijk aanleggen en dan pas het verkeer regelen ? dat is de omgekeerde wereld, maar met zon prutser als die Hanssen van de VVD kan je ook niet anders verwachten, je hoort ze nu al weer zeuren om extra grond van de buurgemeentes, wat je echter niet hoort is dat prutser Hanssen met hoogspel een potentiele woningbouwlocatie verprutst heeft, het heeft de gemeente miljoenen gekost met procedures omdat megaprojecten winst wilde maken op een stuk grond maar woekerwinsten zijn alleen voor de gemeente, een park mag er komen terwijl er best woningen gebouwd hadden kunnen worden. Leuke spelletjes met het geld van de burger !