Naam van nieuwe kunstijsbaan: ‘De Westfries’

ingevoerd op 2-3-2006

De ijsbaan op vrijetijdspark De Blauwe Berg gaat ‘De Westfries’ heten. De onthulling van de naam vond donderdag plaats, na een rondleiding voor genodigden in de in aanbouw zijnde schaatstempel.
 
Zaterdag 18 maart zal er een opendag gehouden worden op de ijsbaan in Hoorn. U bent van harte welkom tussen 12.00 en 16.00 uur. Er zullen rondleidingen verzorgd worden, informatie verstrekt en diverse activiteiten plaatsvinden.

-informatiestands verenigingen en gewest NHU
-informatiestand ijsbaan
-springkussen voor de jeugd
-bekende schaatser
-schaatswinkel
-dweilorkest
Op het verwarmde terras kunt u alvast de sfeer proeven die de ijsbaan gaat uitstralen.

Reacties
Reactie: (ijsvogel)
12-3-2006, 22:28
De naam "de westfries" blijkt ondemocratisch in gesloten kring in het gemeentehuis te zijn besloten, terwijl de kosten voor de ijsbaan -omdat de baan niet kosten-dragend kan draaien- wel mede door de burgers moeten worden opgebracht, lijkt mij als vogel tenminste. Maar misschien vinden de heren politici zichzelf niet te belangrijk om voor de tweede keer een lintje door te knippen door alsnog voor "de ijsvogel" te gaan kiezen. (een schaar is na 1 x knippen nog scherp genoeg denk ik en anders wil IK hem wel door snijden met m’n snavel) Bovendien hebben zij zo straks wederom een middag met Champagne. Ikzelf drink niet mee want ik moet nog vliegen en vissen.

Reactie: (frits)
9-3-2006, 22:26
Je hoeft dit niet te lezen dame Diana, je kunt er voor kiezen om hier niet meer terug te keren, handig hè?

U denkt alleen aan uw pleziertje straks nl. het schaatsen, dat kan, maar sommigen zijn zo begaan met de ijsbaan dat zij aangeven liever een andere naam te zien dan de saaie Praktische naam "de West-Fries" Ik persoonlijk vind ijsvogel veeeeeel mooier, romantischer en je hebt nog een mooi uitleg ook! Veel schaatsplezier!

Reactie: (Diana)
8-3-2006, 14:54
Wat een gezeur over een naam ! Wie kan er in hemelsnaam in WEST-FRIESLAND het woord WEST-FRIES niet uitspreken ? Ik vind het een toepasselijke naam, want we wonen per slot van rekening in west-friesland.. Wat mij betreft kan de ijsbaan er niet snel genoeg zijn, heerlijk schaatsen met mijn dochter ! We hebben al zo weinig vermaak hier in Hoorn, topidee !! Alleen hoop ik niet dat er eerst ellelange discussies over de naam komen, who cares ?!

Reactie: (frits de bruin)
7-3-2006, 09:37
"de Westfries" nee dat klinkt niet, erg stijve naam.

(het: ..stfr... loopt spraak-techinisch ook niet lekker, ik heb de neiging om een afspraak met de logopediste te gaan maken als ik dit woord uitspreek)

Verander maar naar "de ijsvogel", veel beter!

Reactie: (ijsvogel)
5-3-2006, 13:27
Beste Organisatie van de ijsbaan, U kunt overigens bij de KNNV Hoorn (natuur vereniging) checken of ik inderdaad heb gebroed aan de Blauwe Berg....... (en er zijn ook fotos van mij gemaakt, dat heb ik zelf gezien.)
Ik zou het een grote eer vinden als het mijn naam zou dragen en bovendien heeft Frank Snoeks/ Mart Smeets zo een leuk verhaal voor de tv kijkers want mijn nest bevond zich in het zelfde stuk grond als waar de hal staat.

P.S. ik beloof dan dat ik bij de opening van de hal m’n schuwheid even vergeet en een rondje achter Marianne Timmer wil aanvliegen!

Reactie: (Jenni)
5-3-2006, 11:15
Ik vind ’IJsvogel" ook veel beter als naam voor de IJsbaan. "De Westfries" vind ik behoorlijk duf en fantasieloos klinken.

Reactie: (Ted)
4-3-2006, 18:39
"IJsvogel"???
Ligt inderdaad goed in het gehoor, mooie naam, zou het maar doen.

Klinkt beter als "de Westfries"
Als ik dat hoor, zie ik in beeld, een boer die op een krukje zit de koeien te melken, met pruim tabak in zijn mond, en af en toe een bruine fluim tussen zijn bruine tanden door naar buiten werkend.

Misschien zijn er nog meer medestanders, laat het even merken, en schrijf ook een reactie.

Reactie: (devries)
4-3-2006, 18:10
ik heb in de risdammer gelezen dat het nooit winstgevend zal worden , "de westverlies" lijkt me dan ook een betere naam. 700 bezoekers per dag 365 dagen per jaar zijjn er nodig om zonder verlies te draaien, dat lijkt mij wat te hoog gegrepen aangezien dat nergens gehaald wordt.

Reactie: (ijsvogel)
4-3-2006, 14:37
PS. mijn bijnaam is: "de Blauwe flits"
(Blauwe berg/Blauwe flits, ijsvogel/ ijsbaan,
Schaatspakkken hebben vaak felle kleuren net als mijn veren pak: groen-blauw, blauw, (azuur, kobalt) oranje-bruin en wit. En ik blijf meestal keurig boven de sloten vliegen.......
En dat alles in het gebied de Blauwe Berg!

Reactie: (ijsvogel)
4-3-2006, 14:01
Kan de ijsbaan niet naar mij genoemd worden omdat ik (ijsvogel) twee jaar terug heb gebroed aan de Blauwe Berg?