Danswedstrijd voor de jeugd

ingevoerd op 14-3-2006

Half maart starten de voorrondes van de Heart Dance Award. De Heart Dance Award is een spetterende danswedstrijd voor groep 7 en 8 van de basisschool. De Nederlandse Hartstichting organiseert deze danswedstrijd om kinderen in heel Nederland al op jonge leeftijd bewust te maken van het belang van veel bewegen, gezond eten en niet roken. Tijdens de voorronde in Schouwburg Het Park in Hoorn op dinsdag 28 maart treden 40 groepen uit Noord-Holland op.
 
De Nederlandse Hartstichting organiseert in 2006 voor het zevende jaar de Heart Dance Award: een groot, nationaal dansevenement voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Leerlingen bedenken zelf een dans op het thema ‘gezonde leefstijl’, studeren de dans in en treden met de hele klas op in een echt theater. Veel bewegen, gezond eten, niet roken en de werking van het hart komen in de dansen op speelse wijze voor het voetlicht en… de kinderen vergeten deze belangrijke boodschap nooit meer. Ook dit jaar komt de Heart Dance Award bij Jetix op tv. De Nederlandse Hartstichting organiseert de Heart Dance Award om kinderen in beweging te brengen en te wijzen op het belang van gezond leven. Dit jaar doen bijna 13.000 leerlingen mee.

Heart Dance Award 2006
De Heart Dance Award 2006 bestaat dit keer uit tien regionale voorrondes, een halve finale en een finale op woensdag 26 april 2006 in Amersfoort. Scholen die niet in het theater kunnen deelnemen, mogen hun dans op video of dvd inzenden. Een deskundige jury bepaalt de winnaar van iedere voorronde. Alle winnaars van de voorrondes en de beste groepen uit de Video Award competitie doen mee aan de halve finale op 11 april. De tien beste groepen uit de halve finale strijden op 26 april in Theater de Flint in Amersfoort om de Heart Dance Award 2006 trofee. Foto’s van de voorrondes en meer informatie over het evenement is te vinden op de website www.heartdanceaward.nl

Jong geleerd is oud gedaan
Kinderen in de leeftijdsgroep tot twaalf jaar leven nog betrekkelijk gezond. Maar als zij naar de middelbare school gaan verandert hun leefpatroon sterk. De Hartstichting gaat uit van het principe ‘jong geleerd is oud gedaan’ en probeert kinderen op speelse wijze na te laten denken over sport, bewegen en gezonde gewoonten. Op de website www.heartdanceaward.nl testen we daarom de kennis van alle deelnemers over voeding. Waar komt je eten vandaan, waar is het van gemaakt is en wat zit er precies in? De uitkomsten van dit onderzoek worden in april 2006 bekend gemaakt.

Kinderharten gezond houden
De jeugd heeft de toekomst, maar dan wel graag een gezonde toekomst! Activiteiten om kinderen gezonder te laten leven worden steeds belangrijker: overgewicht bij kinderen komt steeds vaker voor. Gezonde leefgewoonten die jong worden aangeleerd, geven meer kans op een gezonde leefstijl later en dus minder kans op hart- en vaatziekten. Als het gaat om preventie vormt de jeugd daarom een belangrijke doelgroep voor de Hartstichting. Voor hen organiseren we al een aantal jaren zeer succesvolle activiteiten, waaronder de Heart Dance Award.

Plaatsen voorrondes Heart Dance Award:
De voorrondes worden gehouden van 16 maart t/m 4 april: Eindhoven (16 maart), Arnhem (20 maart), Capelle a/d IJssel (23 maart), Hengelo (24 maart), Zoetermeer (27 maart), Hoorn (28 maart), Bergen op Zoom (29 maart), Uden (31 maart), Groningen (3 april) en Amersfoort (4 april). De halve finale is op 11 april en de finale op 26 april in Theater de Flint te Amersfoort.