Oude dansende mannen gezocht

ingevoerd op 14-3-2006

Seniorentheater Vroegwijs uit Hoorn zoekt mannen van 55 en ouder om mee te doen met een dansvoorstelling. Afgelopen seizoen bracht Vroegwijs de succesvolle dansvoorstelling SOPHIA, waarmee op tournee werd gegaan. Deze voorstelling werd gedanst door vrouwen en meisjes. Nu is het de beurt aan de mannen. Vroegwijs gaat daarvoor een samenwerking aan met Jongerentheater Alkmaar, waarvan jongens worden geselecteerd.

Welke mannen durven het aan om samen met Henk Smits en Tineke Feijen, de regisseurs, dansend confrontaties aan te gaan?
In deze nieuwe voorstelling met als werktitel WILLEM willen zij een onderzoek doen met spelers/dansers uit de beide leeftijdsgroepen naar mannelijkheid en alles wat daarmee te maken heeft. Hoe kijken de jongeren aan tegen hun toekomstig man-zijn en hoe gaan de ouderen om met hun “niet meer kunnen”?  Waar zit de kracht van mannen? Komt dat vanuit je zelf of wordt het van buitenaf opgelegd?
Er wordt veel gewerkt met kracht, bewegingen vanuit de sport, maar er wordt ook gezocht naar eigen bewegingsmateriaal.

De dans, het dansen, vormt een belangrijk element in het onderzoek en in de uiteindelijke voorstelling. Wat betekent dansen voor jongens, voor mannen?
De combinatie van verschillende leeftijden zal aan de voorstelling haar spanning geven.

De repetitieperiode is van april 2006 tot februari 2007. De voorstelling wordt gespeeld van februari tot en met juni.
Bent u door het lezen van informatie geïnspireerd geraakt, bent u een man tussen de 55 en 80 jaar en wilt u meedoen met deze bewegingsvoorstelling? Kom dan naar de eerste repetitie.

Datum: donderdagavond 30 maart
Tijd: 19.30 uur
Plaats: studio Kooistra, Achter de Vest 5, 1811 JZ Alkmaar
Informatie en aanmelding: Henk Smits 0229-219923