VOCHoorn en HOP samen verder als EénHoorn

Website 'HetbestevoorHoorn' weldra in de lucht

HOORNGIDS | De lokale politieke partijen VOCHoorn en de Hoornse Onafhankelijke Partij gaan samen verder als EénHoorn. Dat maakten deze partijen op zondag 14 februari bekend tijdens een online perspresentatie. 

Met de fusie spelen de partijen in op veranderingen in het politieke landschap. ”Met 14 partijen is de versnippering in de raad veel te groot. Deelbelangen hebben de overhand boven die van de stad en de inwoners. We zien een bestuurscultuur op een hellend vlak. Door de krachten te bundelen gaan we dat doorbreken”, zegt Guido Breuker, de kersverse fractievoorzitter van EénHoorn. ”Wij kijken niet achterom maar vooruit om de verbinding te zoeken. In één klap zijn we een grote fractie die meetelt en daarom meer van onze gedeelde idealen kan bereiken. Nadrukkelijk gaan we voor bestuursverantwoordelijkheid na de komende verkiezingen.”

Fractie onder leiding van Guido Breuker
Guido Breuker, geboren in Amsterdam, als vijfjarige verhuisd naar Benningbroek en sinds 2008 woonachtig in Hoorn, is bepaald geen onbekende in de lokale politiek. Als raadslid voor de Hoornse Onafhankelijke Partij hebben velen al kennis kunnen maken met deze integere, sympathieke, humorvolle en uitermate goed ingevoerde lokale politicus, die zijn werk in geheel eigen stijl vorm geeft. Hij verstaat de kunst om een dossier van 400 woorden samen te vatten in 1 enkele zin en heeft dan ook geen enkele moeite met de beperkte spreektijd die het de raadsleden is vergund om hun punt te maken tijdens de raadsvergaderingen. Naast een grote mate van relativering, helderheid en klare taal is humor daarbij zijn grootste wapen. Dat komt hem ook uitstekend van pas bij de (internationale) contacten in zijn werkkring bij Pipelife Nederland in Enkhuizen.

Fractievoorzitter
Naast Guido Breuker bestaat de fractie van EénHoorn uit Karin Hakhoff, Aart Ruppert en Robert Vinkenborg. De laatste twee, fractievoorzitters van respectievelijk VOCHoorn en HOP, doen zelf bewust een stap terug en zijn geen kandidaat-lijsttrekker van de nieuwe partij. Aart Ruppert: ”Robert en ik blijven beschikbaar om de stad te dienen, maar vanuit een andere rol. Een nieuwe fractie vraagt ook een nieuw gezicht als fractievoorzitter. In Guido hebben de fractie en onze achterbannen veel vertrouwen. De vraag om het lijsttrekkerschap speelt nog niet, maar wij zijn niet in de race.”

Sociaal beleid
Pragmatisch en stadsgericht, maar met een duidelijk sociaal beleid hebben de fuserende twee lokale partijen al nauw samengewerkt in de gemeenteraad. Aan de fusie is een lang en zorgvuldig proces voorafgegaan. Eind vorig jaar hebben de ledenvergaderingen van de twee partijen al met de fusie ingestemd. De besturen van beide partijen vormen samen het interim-bestuur van de nieuwe partij.

Hetbestevoorhoorn.nl
Robert Vinkenborg: ”EénHoorn staat voor 1 stad, eensgezindheid, daadkracht, transparantie, helderheid, verbinding en betrouwbaarheid. Onze gezamenlijke kracht stelt ons nog meer in staat om in verbinding te komen met de inwoners van Hoorn, Blokker en Zwaag. Samen gaan we voor het beste voor Hoorn en dat is ook het adres van onze website: hetbestevoorhoorn.nl (http://hetbestevoorhoorn.nl), waaraan nog druk wordt gewerkt.”

Guido Breuker Guido Breuker

Reacties
Reactie: (Peter Ursem)
14-2-2021, 15:19
Een dapper en goed besluit. en een duidelijk statement tegen kleine afsplitsingen die menen al één - of tweepitter ontzettend uniek te zijn. Succes!

Reactie: (Jan Loos)
14-2-2021, 14:50
Hierbij wens ik jullie veel succes toe!

Reactie: (Janus Blouw)
14-2-2021, 14:37
Heel veel Succes!