Cor Kroonenburg neemt afscheid in Havenkwartier

06-10-2021

HOORNGIDS HOORN | Cor Kroonenburg, geboren en getogen Horinees, werd vandaag nog één keer in de gelegenheid gesteld om aan te schuiven bij de mannen van het Havenkwartier. Cor is ernstig ziek en wilde dolgraag nog een keer bij de mannen zijn die al jaren rond het havenhoofd te vinden zijn en op geheel eigen wijze de wereld beschouwen.

De wens van Cor Kroonenburg zou uitgevoerd worden door Ambulancewens, maar werd uiteindelijk door het Rode Kruis verzorgd. Cor werd opgehaald bij verzorgingshuis Avondlicht om aansluitend vervoerd te worden naar de haven waar de vaste ploeg zich al had verzameld. 

Emotionele gebeurtenis
Het werd een emotioneel samenzijn. Cor zou niets liever willen dan daar nog vele jaren de lopende zaken te bespreken - veelal met gepaste stemverheffing - maar vanwege zijn ziektebeeld is dat onmogelijk. Naast Cor zelf waren familieleden, vrienden en bekenden aanwezig. Deze wens wilden ze allemaal graag voor hem in vervulling laten gaan. Ze slaagden erin er een bijzondere dag van te maken, waar iedereen met gepaste trots op terug zal kijken. Cor is ontroerd en dankbaar weer door het Rode Kruis teruggebracht naar Avondlicht. 

Cor Kroonenburg neemt afscheid 2 Cor Kroonenburg neemt afscheid 2
Cor Kroonenburg neemt afscheid 1 Cor Kroonenburg neemt afscheid 1

Reacties
Reactie: (Roberto Verschoor)
7-10-2021, 12:23
Maatje Cor sterkte man, heel wat jaren terug met elkaar omgegaan samen met Ed & John Mol ton had je nog de Vauxhall Viva prachtige jaren

Reactie: (Rob Mantel.)
6-10-2021, 23:03
Cor is een oude buurjongen van mij en mijn broer Nico. Wij kennen Cor heel lang en wilden er vanmiddag natuurlijk bij zijn. Prachtig uurtje voor alle aanwezigen. Blij dat wij er bij waren vanmiddag. Heel emotioneel allemaal. Cor genoot er van en dat was de bedoeling ook. Hulde aan Rode Kruis. Cor goede vlucht.