Resultaten voetbal weekend 6/7 november

De Blokkers blijft rode lantaarndrager in de 3e klasse A

HOORNGIDS REGIO | “Het moeten twee wedstrijden zijn waar SEW 6 punten moet halen”, stond er in het programmablaadje voorafgaand aan de wedstrijd van SEW-De Blokkers. Wat keken de SEW- aanhangers raar op hun neus toen Samet Cetin (De Blokkers) al in de eerste minuut op de lat schoot. De jarige SEW-coach Jeroen Slaager helemaal, omdat hij die profetische woorden vorige week  ook opperde aan de schrijvende pers.

“Ik heb dit van velen moeten horen”, zie hij. “Grootspraak”, pareerden velen. ”Voetbal kent emoties en ook veel geluk”, antwoordde coach Jamal Yahiaoui na afloop in de microfoon van HoornRadio. Geluk heeft de trainer/coach niet met zijn ploeg uit Blokker. Maar liefst 7 spelers in de lappenmand, waarbij hij moet roeien met de riemen die hij heeft.

Niet te benijden
“Jamal Yahiaoui is niet te benijden”, begonnen wij het verslag tegen VVW. Ook deze middag niet. SEW kreeg wel kansen in de eerste helft, maar schoten van Jeffrey Keizer, Alen Sitnic en Mitch Rekveld  werden gestopt door doelman Tim Hommersen (normaal spelend in het 3e team van De Blokkers), maar even oud als vaste doelman van SEW Martijn Wierstra. Beiden 30 jaar. Omdat De Blokkers speelde in een soort 2-8-1 formatie was er echt geen doorkomen aan voor SEW. Af en toe had Jasir El Guennoui zijn handen vol aan diens beweeglijke oud-ploeggenoot Samet Cetim. Robbie Heus ( De Blokkers) had meer verdiend met zijn doelpoging. De rust werd bereikt zonder doelpunten.

Tweede helft
Na rust dezelfde verdedigende De Blokkers en SEW loerend op een kans en schoten uit de tweede lijn. Met een hoekschoppensaldo van 9 tegen 0 in het voordeel van SEW werd wel duidelijk wie de meest aanvallende ploeg was. Uit een hoekschop kwam dan ook het eerste doelpunt tot stand. Nasir Ali Hassan schoot de bal in en al vallend was het Jelle Knol die het afmaakte, waarbij het leek of zij beiden de bal inschoten: 1-0. Dat De Blokkers opnieuw tegen de lat schoten was dikke pech. SEW bleef aanvallen tegen een handbalverdediging. En verzuimde de tactiek met schoten vanaf de 16 meter te benutten. Dat dit uiteindelijk de 2-0 opleverde was meer dan verdiend.
Hopelijk brengt de 14-daagse rustperiode enig soelaas voor De Blokkers. SEW speelt volgende week de inhaalwedstrijd tegen Hugo Boys uit Heerhugowaard. Bij winst nestelen zij zich naast Westfriezen en VVS’46. VVW speelde gelijk tegen FC Medemblik met 2-2. Daardoor behoudt FC Medemblik zijn ongeslagen status. Hopelijk kan de competitie worden voortgezet en komt de overheid niet met vervelende maatregelen 12 november.

Verslag en foto’s: Bert Putters
Foto 1: Nasir Ali Hassan SEW wordt afgestopt door Davey Jansen en Robbie Heus
Foto 2: Zes man moeten Nasir Ali Hassan afstoppen voor het doel van De Blokkers

===========================================================================

Veel werk komende week voor technische staf Hollandia
Hollandia beleefde een volkomen offday in Veghel tegen zijn naaste concurrent in de onderste regionen van de 3e divisie. Hollandia werd van het veld gecounterd en verloor terecht met ruime cijfers (4-0) van Blauw Geel‘38/Jumbo. Geen enkel excuus kon worden aangewend. Hollandia grossierde de gehele wedstrijd in foute aannames, veel balverlies en verkeerde keuzes.

Blauw Geel‘38/Jumbo speelde het slim met een compact middenveld en snelle verplaatsing van de bal diep in de Hollandia-verdediging. Nick Kuin en Niek Reus konden beide nog op de doellijn redding brengen, maar in de 35e minuut was het toch raak voor Blauw Geel‘38/Jumbo: Robin Voets scoorde de 1-0 voor de thuisclub.

Een kwartier lang na de thee gebeurde er helemaal niets. In de 61e minuut was het Koen van der Zanden die uit weer een snelle counter de 2-0 op het scorebord bracht. Trainer Anand Jagdewsing bracht enkele wissels aan een stuurde Nick de Wit naar de punt van de aanval. Ook deze omzetting kon niet verhinderen dat Blauw Geel‘38/Jumbo met twee snelle uitvallen scoorde: Vince Duits in de 75e en in de 90e minuut. Hollandia droop af en in de rit terug naar Hoorn was het de gehele weg doodstil in de bus.
Er is voor de technische staf veel werk te verrichten de komende week om de neerwaartse spiraal te doorbreken. De komende thuiswedstrijd tegen Westlandia is een kans daartoe, er wordt tijdens deze thuiswedstrijd gerekend op veel support.

Tekst en foto: Peter van Lobberegt

==========================================================================

Zwaluwen’30 kijkt weer omhoog na verdiende overwinning op Die Haghe
De sfeer in de bus op weg naar Den Haag was goed. Sinds kort maakt Zwaluwen daarvoor gebruik van Peereboom Touringcars en vooralsnog is de club zeer tevreden over de dienstverlening. Bij aankomst op sportpark Ockenburg was een parkeerplaats voor de bus gereserveerd en werd het gezelschap keurig ontvangen door Die Haghe. Na de busrit was er eerst even tijd om te chillen alvorens richting kleedkamer te gaan.
Tijdens de warming-up en de wedstrijdbespreking werden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet om de wedstrijd met vertrouwen te beginnen. De wedstrijd werd van beide kanten gretig gestart op het goed bespeelbare Haagse gras. Zwaluwen’30 begon wat slordig in de opbouw, maar gaandeweg kwam het team wat beter in de wedstrijd.

Afwachtend spel
Die Haghe liet Zwaluwen het spel maken en wachtte het team op de middenlijn op. Het eerste schot was voor de Haagse formatie en ging over. Echte kansen werden er nog niet gecreëerd totdat Zwaluwen na een eigen aanval te traag omschakelde en de thuisploeg een kans kreeg. De wedstrijd ging de eerste 10 minuten gelijk op. Na een goede balverovering op het middenveld kreeg Zwaluwen een mogelijkheid. Duidelijk was dat Die Haghe steeds weer inzakte om Zwaluwen te laten komen.
Na een snelle aanval van de gastheren moest er net buiten de 16 een overtreding worden gemaakt. De vrije trap die hierna volgde zeilde over het kruis waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Uit een ingestudeerde corner volgde een schot dat naast het Zwaluwendoel tegen de boarding ging. Aan de andere kant kreeg Dave Severins een kans uit een vrije trap van Yannick Kuipers. Kort daarna een corner voor Zwaluwen na goed doorzetten over de rechterflank. Een goede fase met meer druk vooruit volgde. Wederom gaf Zwaluwen een kans weg aan de zwartwitten door trage omschakeling. Een schot van Encho Margaritha vanaf de middenlijn was niet nauwkeurig genoeg om de Haagse goalie te verrassen.

Wereldgoal
Dat Zwaluwen de bovenliggende partij was werd kort daarna zichtbaar door een wereldgoal van Floris Coffeng! Zijn schot verdween via het kruis in het netje: 0-1. Een rommelige fase volgde. Die Haghe probeerde het tij te keren, maar had flink wat overtredingen nodig om Zwaluwen uit het spel te halen. Na een vrije trap van Zwaluwen dwaalde de bal af na een schot en kwam voor de voeten van Gani Meholli. Subtiel draaide hij de bal in de hoek van het doel, 0-2. Een beter moment om de verdiende voorsprong te vergroten was er niet.

In de rust gaven de trainers de groep instructies voor de tweede helft en keerde het team met een goed gevoel terug op de groene mat. De start van het 2e bedrijf gaf hetzelfde beeld als die van eerste 45 minuten. Na goed druk zetten kreeg Jermey Wessemius de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Helaas kon hij het net niet laten bollen. Een schot van Niels Compas ging daarna net voor langs. Een redding van Dirk Bakker was nodig na flinke druk van Haagse kant. Zij waren steeds gevaarlijk vanuit de standaardsituaties, doordat de boomlange verdedigers daarbij mee naar voren gingen. Een vrije trap van Die Haghe op de punt van de 16 werd dan ook beloond met een treffer: 1-2.

De mouwen opgestroopt
Zwaluwen had even moeite met het accepteren van deze aansluitingstreffer, maar wist de rug al snel weer te rechten. De mouwen werden opgestroopt om het fysieke spel van de Haagse heren van repliek te dienen. Een steekbal van Encho Margeritha op Anthony Sabajo leverde een kansje op. Het was tijd voor een wissel. Jerven Devid kwam in de 65e minuut in het veld voor Niels Compas. Er moest steeds meer strijd worden geleverd om de punten in de tas te houden. Drukte in de 16 van Zwaluwen leverde een spannende scrimmage op, maar gelukkig was het Yannick Kuijpers die met z’n hele hebben en houwen een tegengoal met een sliding wist te voorkomen.

Spannende momenten
Die Haghe bleef hoop houden door de bal steeds naar voren te pompen. Dat zorgde voor een aantal spannende momenten, totdat een uitbraak van Zwaluwen uit het niets ontstond en Dave Severins de bevrijdende treffer op het scorebord wist te zetten: 1-3. Hiermee gooide hij de wedstrijd in het slot en kon Zwaluwen een sprongetje maken op de ranglijst. Deze verdiende overwinning zorgt weer voor het nodige vertrouwen om weer omhoog op de ranglijst te kijken. De volgende tegenstander in de competitie is de 12e op de ranglijst, Honselersdijk. Zij komen op 20 november naar Hoorn.
Verslag: teammanager Manfred Brinkmann
BlauwGeel’38 - Hollandia 4-0
Always Forward - Winkel 9-2
Grasshoppers - Westfriezen 1-0
SEW - De Blokkers 2-0
KGB - Hauwert’65 1-2

Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Andre van der Molen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.
Live uitzending van HoornRadio Sport elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op HoornRadio te ontvangen op DAB+ en www.hoornradio.nl en app Tunein Radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.