Hoorn krijgt ”Kennismakingsdebat” nieuw College B&W

ingevoerd op 5-4-2006

Hoe denken de nieuwe wethouders van Hoorn over hun beleidsterreinen? Hoe en wat gaan ze aanpakken? Dergelijke zaken kunnen aan bod komen tijdens een zogenaamd ”Kennismakingsdebat”. In de eerste vergadering van de nieuwe Gemeenteraad van Hoorn is hier dinsdagavond toe besloten. De VVD-fractie had het debat in een motie voorgesteld.

Het debat moet zo spoedig mogelijk plaats vinden en daarin geeft elk collegelid een verklaring over haar of zijn beleidsterreinen waaruit in grote lijnen de visie van elk collegelid op die beleidsterreinen zijn af te leiden. Vervolgens krijgen de inwoners van Hoorn en vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke groeperingen de gelegenheid hierover vragen te stellen. Daarna wordt de raad in de gelegenheid gesteld de individuele collegeleden te bevragen over hun beleidsterreinen en hun visie daarop.

Overigens liet de VVD-fractie in de eerste raadsvergadering bij monde van fractievoorzitter Van Lunteren wel merken teleurgesteld te zijn dat zijn partij niet in het nieuwe College was beland:
”Men wilde kennelijk een vierde partner. En dat is het CDA geworden. Evenals de VVD een partij die een zetel heeft verloren en evenals de VVD een partner in het vorige college en met een lijstrekker die graag de klus wil afmaken. Dat siert haar natuurlijk evenzeer dan dat het onze lijstrekker sierde. Waarom CDA en waarom niet VVD-Hoorn? Eigenlijk is de heer Van Es daar in een gesprek buitengewoon helder over geweest. Een coalitie met èn het VOCH èn de VVD-Hoorn was hem gewoon teveel van het goede. Wanneer ik me in de positie van de PvdA verplaats kan ik me daar ook wel iets bij voorstellen. Als je de kloon al als partner hebt, waarom zou je dan de moederpartij er nog bij vragen? En dus werd het CDA het vierde wiel aan de wagen.”


Reacties
Reactie: (martien schurink)
9-4-2006, 20:03
Dirk, wat maak je je toch druk. Je hebt toch kunnen lezen in het beleidsprogramma van het college dat de burgerij, waartoe jij en jouw vereniging van bewoners toch ook mogen worden gerekend, het de komende vier jaar voor het zeggen krijgt?
We hebben met ons allen recht op beginspraak, zoals b. en w. dat noemen, en dan hebben we ook nog eens inspraak. De macht is voortaan aan het volk, of ben ik weer eens naíef en is het terecht dat Dirk het zaakje niet vertrouwt

Reactie: (dirk beemster)
5-4-2006, 12:01
De Vereniging van Bewoners van het Havenkwartier zal ongetwijfeld kennis meken met het college. En het college zal kennismaken met onze vereniging die gisteren hun 300ste lid mochten begroeten. Niet gek voor een wijk met 1150 huishoudens.
Wij zijn verdomd benieuwd naar de wijze waarop het college de zomerweekendafsluiting van de Roode Steen wil regelen zonder verhoging van de verkeersdruk in het Havenkwartier te veroorzaken.