Start wijkaanpak in binnenstad en Nieuwe Steen

ingevoerd op 11-4-2006

Binnenkort gaat de nieuwe wijkaanpak van start in de wijken binnenstad en Nieuwe Steen. De binnenstad is in drie buurten verdeeld en de buurtbijeenkomsten vinden plaats op 13, 18 en 27 april. Op 18 april vindt één buurtbijeenkomst plaats in de Nieuwe Steen. Wijkbewoners van zowel de binnenstad als de Nieuwe Steen worden hiervoor schriftelijk uitgenodigd.
 
Een schone, hele en veilige woonomgeving in elke wijk is een van de prioriteiten van het gemeentebestuur van Hoorn. Om dat doel te bereiken werkt de gemeente nauw samen met  politie, IntermarisHoeksteen, Stichting Netwerk en andere professionele organisaties in wijkteams. Wijkgericht samenwerken staat in de aanpak centraal. Een actieve rol van bewoners is hierbij van belang. Zij worden uitgedaagd om mee te denken en te werken aan een goede leefomgeving. Wijkbewoners weten namelijk als geen ander wat er speelt in de wijk.

Wijkplan
Het wijkteam geeft tijdens buurtbijeenkomsten uitleg over de nieuwe aanpak en wil graag horen hoe de wijkbewoners hun wijk en buurt ervaren. Met deze informatie kan een begin worden gemaakt met de opzet van een wijkplan en een uitvoeringsplan. Het wijkplan bevat plannen voor vier jaar om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren. Het uitvoeringsplan bevat de concrete maatregelen en activiteiten voor het eerstvolgende jaar.

Binnenstad
Gelet op het karakter van de binnenstad wordt tijdens de buurtbijeenkomsten ook extra aandacht besteed aan het verkeer en de horeca. De wijk is als volgt ingedeeld:
Donderdag 13 april om 20.00 uur: voor de straten ten zuiden van West, Grote Oost en Kleine Oost (inclusief Visserseiland, Karperkuil e.o.). Locatie: Stichting Netwerk, Achterstraat 2.

Dinsdag 18 april om 20.00 uur: voor de straten ten westen van West, Kerkstraat, Nieuwstraat, Korte Achterstraat, Achterstraat en Lambert Meliszweg en omgeving. Locatie: Stichting Netwerk, Achterstraat 2.
Donderdag 27 april om 20.00 uur: voor de straten ten oosten van de Kerkstraat, Nieuwstraat, Korte Achterstraat, Achterstraat. Locatie: Stichting Netwerk, Achterstraat 2.
Nieuwe Steen

Het wijkteam geeft tijdens de buurtbijeenkomst van 18 april uitleg over de nieuwe aanpak en wil graag horen hoe de wijkbewoners hun wijk en buurt ervaren. De buurtbijeenkomst wordt gehouden in restaurant/partyboerderij De Nadorst, Westerblokker 171 in Blokker en start om 19.30 uur.