Slechts 30 % vindt Binnenstad Hoorn goed bereikbaar

ingevoerd op 11-4-2006

Vindt u dat de binnenstad van Hoorn voor bezoekers met de auto goed bereikbaar is? Deze vraag stelt de Gemeente Hoorn via haar website www.hoorn.nl aan de bezoekers van deze site. Inmiddels hebben ruim 770 mensen op de poll gereageerd en vindt slechts 30 % de binnenstad goed bereikbaar.

Zo’n 60 % vindt de binnenstad in het algemeen slecht bereikbaar en zo’n 12 % meent dat het centrum alleen ’s avonds en ’s nachts slecht bereikbaar is. Overigens wil het nieuwe College van B&W onderzoek doen naar de mogelijkheden van een tunnel onder de spoorwegovergang bij het Keern. Dit is een van de grootste knelpunten voor de binnenstad. De VOC Hoorn had hier jaren geleden al voor gepleit, maar pas nu deze partij deel uitmaakt van het College, lijkt het plan serieus onderzocht te gaan worden.
 
 

Reacties
Reactie: (Bas)
8-5-2006, 12:30
Het was geen politieke partij Blabla, gewoon een plan van het stadhuis, uit te voeren als de tijd er rijp voor is. Misschien iets voor na 2010?

Reactie: (babbel)
17-4-2006, 12:04
Ik wist niet dat een partij dit al bedacht heeft in de jaren 90 ik zelf bedacht dat idee toen ik in Hoorn ben komen wonen.Maar in de politiek gaat het erom dat iemand wat DOET.Dus de partijen die dit jaren terug bedacht hebben maar het niet hebben gedaan kunnen daar beter niet teveel meer over zeggen want daadkracht blijkt daar dan nogal te ontbreken.

Reactie: (Bas)
16-4-2006, 13:02
De redactie had kunnen weten dat het idee ondertunneling bij het Keern niet van de VOCH is en ook niet van Hoornsch Belang; de Verenigde Ondernemeners Club Hoorn (VOCH) heeft het "geleend" uit de ideëenvoorraad van het stadhuis uit de 90-er jaren, waarbij het niet te achterhalen is wie het het eerst heeft geroepen. Succes kent nog steeds vele vaders.

Reactie: (Ted)
13-4-2006, 10:09
Laten we vaststellen dat Hoornsch belang de ondertunneling niet voor elkaar heeft kunnen krijgen, en dan past het niet met dit soort geneuzel achteraf naar voren te komen, als de VOCH hun schouders hieronder wil zetten.

Laten ze bij Hoornsch belang liever hun knopen tellen als er tenminste iets te tellen is, maar op dit punt valt er echt voor hen niets te tellen.

Misschien hebben ze bij de VOCH meer in hun mars, ik wens ze daarbij in ieder geval veel succes.

Reactie: (Harry)
13-4-2006, 08:47
Als er al zolang wordt nagedacht en gesproken over dit probleem, is het toch langzamerhand wel eens tijd dat de ondertunneling gerealiseerd gaat worden.
Hopelijk doet het college in de nieuwe samenstelling wel goede zaken.
Gewoon een gemiste kans van de vorige club, toch?

Reactie: (Kick van de Vooren)
12-4-2006, 19:39
Allereerst een kleine correctie. In het collegeprogramma wordt gesproken over ondertunneling bij het Dampten.
Alhoewel de "heren" van de VOCH doen alsof dit een idee van hen is, maken wij er iedereen graag op attent dat deze plannen er al lagen voor de VOCH werd opgericht. Al in de jaren 90 is er door zowel de heer Peter van der Hall (oud fractievoorzitter Hoorns Belang) als door de toenmalige VVD-fractie over nagedacht en zijn deze ideeen regelmatig ten gehore gebracht in de raadsvergaderingen.
Prima ideeen spuien is natuurlijk geen enkel bezwaar, maar laten we wel de partijen die de haver verdienen deze geven.

Reactie: (Jan Koelemeij)
11-4-2006, 11:42
Op zaterdag en op koopavonden is het natuurlijk erg druk, maar de rest van de week valt het wel mee.
Dat geldt ook voor de parkeerplaatsen. Het grootste deel van de week is er ruimte zat.

Reactie: (Harry)
11-4-2006, 10:58
Zo blijkt maar weer eens dat het verfrissend werkt met een nieuw college.
Even een kort gedegen onderzoek, en dan de plannen, zonder allerlei oeverloze discussies, uitvoeren.