Uitslagendebat verkiezingen in Hoorn op 22 maart

Te volgen vanaf publieke tribune in de raadszaal of stream

HOORNGIDS HOORN | Op dinsdag 22 maart debatteren de partijen die meededen aan de gemeenteraadsverkiezingen over de verkiezingsuitslag. Op woensdag 16 maart werd Fractie Tonnaer in Hoorn verkozen tot grootste partij. Hoorn Lokaal werd verrassend tweede, gevolgd door GroenLinks en ÉénHoorn. Het uitslagendebat start om 20:00 uur en is live te volgen via www.hoorn.nl/raad (http://www.hoorn.nl/raad), of vanaf de publieke tribune in de raadszaal.

Na de gemeenteraadsverkiezingen is het goed gebruik dat de deelnemende partijen met elkaar in debat gaan over de uitslag en de vervolgstappen. Het uitslagendebat is de opmaat naar de formatie van een nieuw college.  Tijdens het debat vertellen de partijen hoe zij de verkiezingsuitslag hebben ervaren en hoe zij het vervolgproces zien. Ook kunnen partijen vertellen welke partijen een coalitie zouden moeten vormen en of zij daar deel vanuit zouden willen maken.

Volg het uitslagendebat

Het uitslagendebat vindt van 20:00 uur tot 22:00 uur plaats in de raadszaal in het stadhuis. Alle publiek is welkom. Het debat is ook live te volgen of later terug te zien via www.hoorn.nl/raad (http://www.hoorn.nl/raad).

Foto: Still uit liveverslag beeldstream van HoornRadio van verkiezingsuitslagenavond op woensdag 16 maart 2022 

Fractie Tonnaer als grootste uit de bus gekomen Fractie Tonnaer als grootste uit de bus gekomen

Reacties
Reactie: (Bert Putters)
19-3-2022, 08:50
Lokale Omroep Hoorn – Gisteren een aantal mooie voetbalwedstrijden in onze regio. Toppers wel te verstaan. Westfriezen-FC Medemblik. De nummers 1 en 2 in de 3e klasse A. De 2e klasse derby Spartanen-Spirit’30 en in 4B RKEDO- De Valken. En noem ze maar op. Maar onze regionale omroep WEEFF gesubsidieerd door de gemeenten Medemblik, Koggeland, Opmeer, Drechterland, Stede Broec, Enkhuizen en als laatste Hoorn draaide muziek. Door vooral egocentrische figuren, die mensen als paria’s wegzetten. In Hoorn is er een lokale omroep Hoorn Radio die geen rooie cent krijgt van deze stad/ gemeente. Volgens de mediawet zou de lokale omroep van Hoorn een subsidie moeten krijgen van € 40.000. Dit bedrag wordt in de gezamenlijk pot van alle gemeenten betaald aan de “lokale” omroep WEEFF. Vooral de zich socialist noemende Jan Burger uit Hauwert heeft zich hard gemaakt om Medemblik vooral haar representativiteitsverklaring te geven aan WEEFF. De televisietak van WEEFF een van de duurste onderdelen is overgenomen door RTVNH in de volksmond NH genoemd. De Laatste krijgt een aanzienlijk bedrag van de provincie en vanwege een fusie van AT5 ook van Amsterdam. Dus deelt dan ook nog in de subsidie die WEEFF krijgt van de eerder genoemde gemeente. Hoorn radio en Hoorn gids krijgt helemaal niets. En werkt met apparatuur samengebracht en betaald door vrijwilligers. “Nada”, “Rien”, “Nichts”, “Nothing”, “Niets” van de gemeente Hoorn. Elke zondag verzorgt Hoorn Radio, te beluisteren via de website, DAB+ een sportuitzending. Met verslaggevers rond de velden, die niet alleen live verslag doen, maar ook beelden schieten en een geschreven verslagen maken. En dan is er een lokale omroep voor heel West-Friesland “WEEFF”, die met professionele apparatuur in de studio in Enkhuizen en ook apparatuur voor de verslaggevers ter plekke geen sportprogramma kunnen maken. Maar wel al het geld opstrijken van alle gemeenten. En dan ook nog ingeblikte en niet live radio maken door plaatjes draaiers, zoals in het verleden Veronica en radio Noordzee deed. Gemeente besturen en Politiek wordt eens wakker.