Voorjaarskermis op Roode Steen en Kerkplein

ingevoerd op 24-4-2006

Dit jaar staat de voorjaarskermis op het zuidelijk deel van het Kerkplein en op de Roode Steen. De voorjaarskermis stond in het verleden op de Noorderveemarkt en vorig jaar eenmalig op de Vale Hen. In overleg met de organisator van het evenement, Duursma Kermisorgansiatie, is nu gekozen voor een locatie die een kwalitatief betere kermis mogelijk maakt en ook voor de ondernemers aantrekkelijker is.

De voorjaarskermis vindt plaats van vrijdag 5 t/m zondag 7 mei en krijgt dan ook de naam Bevrijdingskermis. De attracties zijn, met name op de Roode Steen, vooral gericht op (gezinnen met) kinderen.
Verkeer kan gewoon gebruik blijven maken van de route West - Roode Steen – Kerkstraat – Kerkplein – Nieuwstraat.  Niet bereikbaar is de zuidzijde van het Kerkplein (inclusief de parkeerplaatsen); ook de doorgang Roode Steen – Grote Noord is gestremd.
Het tijdschema ziet er als volgt uit:
• maandag 1 mei: parkeerterrein Nieuwe Wal beschikbaar voor de salonwagens van de exploitanten
• woensdag 3 mei: opbouw van de attracties op de Roode Steen (vanaf 18.00 uur)
• donderdag 4 mei: opbouw van de attracties op het Kerkplein (na afloop van de dodenherdenking)
• vrijdag 5 mei: kermis open van 12.00 tot 24.00 uur
• zaterdag 6 mei: kermis open van 12.00 tot 24.00 uur
• zondag 7 mei: kermis open van 12.00 tot 23.00 uur
• maandag 8 mei: Roode Steen en Kerkplein om 18.00 uur weer in normale staat
• dinsdag 9 mei: Nieuwe Wal weer beschikbaar als parkeerterrein (vanaf 12.00 uur)

Reacties
Reactie: (Daniël)
26-4-2006, 10:43
Natuurlijk hoeft de gemeente dat niet te doen.De gemeente heeft toch niets te maken met de inwoners/bewoners rond het plein?

Die mogen alleen ieder jaar de (wederom fiks gestegen)belastingaanslag voldoen omdat zij toevallig wel even aan het mooiste plein van West Friesland wonen..en ach,zij zitten ieder weekend al in de herrie van al die zuiptenten en op straat schreeuwende en kotsende uitgaanders..dus zullen het wel gewend zijn..

Waar ik me wel druk om maak is de vraag waarom nu opeens die handel op de roode steen moet staan en niet zoals ieder jaar op de noorder veemarkt?? Zal dat iets te maken hebben met de situatie met al die hangjongetjes en -meisjes rond het station?? Is het dan niet beter voor de verstandhouding om,in plaats dat je als gemeente die raddraaiers eens een pak op hun sodemieter geeft en duidelijk maakt dat zij lekker op hun balkonnetje moeten gaan staan mensen lastigvallen,gewoon een hele kermis gaat verplaatsen en die raddraaiers het beeld te laten bepalen van iedereen die met de trein of bus onze mooie stad binnenkomt..

Of zal er toch een andere reden aan ten grondslag liggen van dit,wederom in een achterkamertje genomen beslissing,idiote idee van de gemeente.Of zal het te maken hebben met het feit dat er dan toezicht is van het buro stadstoezicht (waar niemand zit omdat die toko ook al gesloten is) Nu kunnen die terroristjes tenminste vanuit de richting station met een volgas tijdende scooter dwars door het winkelpubliek heenracen...komt vast de verkeersveiligheid zeer ten goede.

Reactie: (beusekom)
25-4-2006, 19:01
Leuk, de lentekermis in het centrum. Maar had dat door de gemeente, die communicatie met haar onderdanen hoog het vaandel zegt te hebben, niet even moeten worden gecommuniceerd met de onwonenden?