Nieuw gebouw Westfries Archief heeft vochtprobleem

ingevoerd op 28-4-2006

De verhuizing en opening van het Westfries Archief is vertraagd. Hoewel het nieuwe gebouw aan de Blauwe Berg helemaal klaar is, kunnen de archieven nog niet worden verhuisd. Dit komt omdat het inregelen van de installaties die de archiefdepots op een constante temperatuur en vochtigheid houden meer tijd vergt dan was voorzien. Op dit moment is nog geen nieuwe datum voor de verhuizing bekend.

Naast de nieuwbouw wordt er ook gewerkt aan de modernisering van de dienstverlening. In het afgelopen jaar zijn alle inventarissen gedigitaliseerd. Daarbij gaat het om ruim 120.000 archiefbeschrijvingen. Naar verwachting zal een eerste versie hiervan binnen enkele weken beschikbaar zijn op het internet, via www.archieven.nl . Kort daarna zullen ook de atlas (50.000 objecten) en de bibliotheek (25.000 titels) beschikbaar komen.

Bij de officiële opening zal ook de vernieuwde website worden gepresenteerd waarop bezoekers via internet zich kunnen voorbereiden op een bezoek aan het Westfries archief. Het aanvragen van stukken zal dan ook tot de mogelijkheden behoren.