Eerder geplaatste zonnepanelen dubbele legeskosten?

Commissievergadering 9 juni

HOORNGIDS HOORN | Wethouder Arthur Helling tracht duidelijk te maken waarom zeven jaar geleden geplaatste zonnepanelen in de binnenstad toch nog kunnen leiden tot het alsnog innen van de legeskosten die indertijd niet is voldaan en het verklaarbaar maken waarom nu is besloten dubbele legeskosten daarvoor te vragen.

Liberaal Hoorn heeft hierover artikel 36-vragen ingediend. De mensen die toen zonnepanelen plaatsten reageerden op een actie die door de gemeente is gevoerd om zonnepanelen te plaatsten. Er is toen zelfs door de gemeente subsidie verleend. Doordat de plaatsing is gebeurd onder leiding van de gemeente is bij bewoners de overtuiging ontstaan dat de procedure dus zonder problemen is gevolgd. In de vragen staat de suggestie om deze mensen niet dubbel te belasten, maar te volstaan met het innen van het gewone enkele tarief.

Wethouder Helling beklemtoont dat desondanks overeind blijft dat er een wettelijke verplichting bestaat een vergunning aan te vragen en er zijn ook deelnemers aan de actie geweest die dit wel deden. Illegaal handelen mag niet worden beloond. Hij pleit voor rechtsgelijkheid en gaat nog niet in op het verzoek om op basis van billijkheid te handelen. Het argument van Roger Tonnaer (Fractie Tonnaer) dat het behandelen van bezwaarschriften de gemeente ook veel geld en moeite zal kosten wordt niet weersproken.  

Wethouder Helling over leges voor eerder geplaatste zonnepanelen Wethouder Helling over leges voor eerder geplaatste zonnepanelen