Regenboogzebrapad aan de Van Dedemstraat 'slaat modderfiguur'

Fractie ÉénHoorn stelt vragen over slechte technische staat

HOORNGIDS HOORN | Fractie ÉénHoorn heeft geconstateerd dat het regenboogzebrapad aan de Van Dedemstraat in slechte technische staat verkeert. Dusdanig slecht dat dit zelfs een ’modderfiguur slaat’. De fractie stelt bij monde van Aart Ruppert, drie vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De belangrijkste vraag is de vraag wanneer dit regenboogpad weer in volle glorie is hersteld. Hieronder de brief met de vragen:

College van Burgemeester en Wethouders
Nieuwe Steen 1 Hoorn
Betreft: Overige Vragen
Onderwerp: Regenboogzebra Van Dedemstraat
Hoorn, 4 augustus 2022

Geacht College,

Onze fractie, ÉénHoorn, is groot voorstander van beleid en meer aandacht gericht op LHBTIQ+ groepen. Komende week is het Roze Maandag tijdens de Hoornse kermis, in Amsterdam is de Gay Pride, overal in het land is gelukkig aandacht voor deze groep die zo vaak onterecht in het verdomhoekje zit.
De gemeenteraad van Hoorn en de gemeente vragen middels dit regenboogpad terecht aandacht voor diversiteit en acceptatie van ondermeer lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Onderstaand treft u een foto aan van het regenboogzebrapad aan de Van Dedemstraat. Uit de foto blijkt onomstotelijk de slechte technische staat van deze zebra aan de Van Dedemstraat.

De fractie ÉénHoorn heeft de volgende vragen:

1. Deelt u de conclusie van ÉénHoorn dat dit huidige regenboogzebrapad in deze technische staat ‘een modderfiguur slaat’? Indien neen, graag motiveren.
2. Onze fractie ÉénHoorn hoopt oprecht dat de huidige staat van dit zebrapad niet symptomatisch is voor het LHBTIQ+-beleid van de gemeente Hoorn. Graag hoort onze fractie uw reactie?
3. Wanneer is dit regenboogpad weer in volle glorie hersteld?

Met vriendelijke groet,
Aart Ruppert, raadslid ÉénHoorn

Zebrapad Van Dedemstraat Zebrapad Van Dedemstraat