Gemeente Hoorn tegen verkoop fietsen in tuincentrum

ingevoerd op 11-5-2006

De Gemeente Hoorn wil dat de verkoop en reparatie van fietsen in Tuincentrum Bos aan de Berkhouterweg wordt gestaakt. Sinds kort is in het tuincentrum een vestiging van Fietsencentrum.nl gevestigd. Eigenaar M. Augustijn is met een vooraanschrijving verzocht de verkoop en reparatie van fietsen te staken. Ondanks een toenemende branche-verruiming, en veel fiets-aanbiedingen bij bouwmarkten, meent Hoorn dat in dit geval geen verkoop is toegestaan.

Op de website van de fietsenwinkel wordt gesproken van een afhaalpunt. Indien klanten hun fietsen inderdaad via internet bestellen, en aan de Berkhouterweg slechts ophalen, staat de gemeente juridisch waarschijnlijk niet sterk. Al eerder kreeg de eigenaar van Tuincentrum Bos het aan de stok met de Gemeente Hoorn. Zo werd al eens een in het centrum gevestigde lampenwinkel gesloten.

Volgens het Bestemmingsplan is formeel op lokaties als industrieterreinen geen detailhandel voor fietsen toegestaan. Maar vroeger mocht er in het Runshopping Centre aan de Berkhouterweg ook geen bruingoed (radio’s, tv’s e.d.) worden verkocht en dat is sinds enkele jaren ook toegestaan. Voor een tuincentrum blijft het natuurlijk ook wrang dat een Bouwmarkt wel plantjes, fietsen, tenten en televisies mag verkopen, en andersom niet.


 

Reacties
Reactie: (A van Veen)
20-5-2006, 18:38
Er is ook altijd wel wat in Hoorn wat weer eens niet mag of kan ,onzin, juist leuk een fietsen afhaal dienst laat Hoorn toch eens groeien en erbij horen ,we lopen al zo achter.Altijd moeilijk doen waarom toch?Zijn het wel Hoorinezen die dit beslissen? denk het niet wij Hoorinezen willen dat er groei komt laat toch eens wat gebeuren,hier in Hoorn .

Reactie: (buurtbewoner)
20-5-2006, 11:59
Welk belang is er voor de gemeente om zo te handelen?
Er zijn vast belangrijkere zaken maar.............
Hoe dan ook, het is ongelijkheid en dat gaat Bos altijd winnen van de gemeente.
Appeltje-eitje.

Reactie: (Herman&Annemieke)
18-5-2006, 21:36
Wij zijn het helemaal eens met de reacties! Wat een gezeur van de gemeente, laat ze zich met andere (belangrijkere)zaken bezighouden.wij hebben pasgeleden een fiets gekocht, en zijn erg vriendelijk geholpen. Zet m op,ondernemer!

Reactie: (r.koenis)
15-5-2006, 19:17
is dit bureaucratie of gewoon dwarsliggen??
vind het allemaal maar een beetje moeilijk doen,laat dat winkeltje lekker staan,moest laatst een paar tuinschermen hebben dus ik naar bos en wat zie ik een fietsen zaak en laat ik daar nou een fiets hebben gekocht.
perfecte service en werd vriendelijk geholpen.
toi toi mijn zegen hebben jullie

Reactie: (alexander)
14-5-2006, 15:59
wat is dit nu! bellangenverstengeling?
Mei is landelijke fietsmaand
ingevoerd op 8-5-2006

Wat voorheen de landelijke fietsdag was, is nu omgevormd tot landelijke fietsmaand! De hele maand mei staat in het teken van fietsen. De VVV heeft dit goed begrepen; de
VVV’s in Alkmaar, Hoorn .......

gemeente maak U niet zo dik! aan de ene kant fietser aantrekken maar niet kunnen of willen bedienen! succes kleine ondernemer!

laat het beleg niet van je brood eten!
Alexander

Reactie: (maschja)
14-5-2006, 15:49
Heb via internet daar een fiets besteld en opgehaald. Had de keus om de fiets zo mee te nemen of daar in elkaar te laten zetten. Ideaal!!!! Vanuit luie stoel fiets bestellen en met dagje noord-holland vanuit zutphen je nieuwe fiets ophalen! En dan gelijk bij Bos een bloemetje voor moederdag mee nemen.
Mensen succes en hopelijk kan ik mijn volgende fiets ook weer bij jullie bestellen en in hoorn ophalen.

Reactie: (henk)
13-5-2006, 22:00
wat een grote onzin van de gemeente Hoorn dagelijks hoor je op de tv dat er een groot tekort is aan fietsenmakers hebben ze niets beters te doen dan een klein zelfstandige die net is begonnen en een hoop energie erin heeft gestoken lastig te vallen bij alle bouwmarkten verkopen ze ook fietsen en planten en daar doen ze niets aan dus vindt ik dit gelul van de gemeente Hoorn dus fietsencentrum laat je niet weg jagen veel sterkte toegewenst

Reactie: (mark)
13-5-2006, 18:56
wat is dit nu weer ?? pure onzin en tijd verkwisterij laat de gemeente hun tijd aub beter besteden!! Dan weer een hardwerkende ondernemer latig te vallen.

p.s goede service van die fietsenzaak onlangs wat gekocht

Reactie: (nina Buccheri)
13-5-2006, 18:56
Ik vind het ook allemaal onzin, hebben ze te veel tijd over daar bij de gemeente? Ik vind het juist een goede zet van Bos Tuincentrum, het is een stukje service naar de klanten. Ik heb mijn fiets daar ook gekocht en ben er ontzettend blij mee. De service en de kwaliteit is gewoon goed!!!!

Reactie: (Jack)
12-5-2006, 13:17
Wat een onzin om dit te verbieden, de gemeente verkoopt zelf zo vaak gebakken lucht.
In beide gevallen is er weinig kans op concurrentie. Bestemmingsplan? nou nou.....