Presentatie conceptwijkplan Blokker

ingevoerd op 11-5-2006

Op woensdag 17 mei organiseert de gemeente Hoorn een wijkbijeenkomst voor alle inwoners van Blokker. Tijdens deze avond vindt de presentatie plaats van het conceptwijkplan 2006-2009 Blokker. Dit plan is het derde wijkplan, na Risdam-Zuid en Zwaag, dat tot stand is gekomen door de nieuwe wijkgerichte aanpak die voor heel Hoorn is ingevoerd. Naast leden van het gemeentebestuur zijn op 17 mei vertegenwoordigers van de politie, de Stichting Netwerk en IntermarisHoeksteen aanwezig. De wijkbijeenkomst vindt plaats in Het Gouden Hoofd, Westerblokker 80 in Blokker en begint om 20.00 uur.
 
Het conceptwijkplan ligt ter inzage op de volgende plaatsen:
• Stadhuis gemeente Hoorn, Nieuwe Steen 1
• Bibliotheek Risdam, De Huesmolen
Het is ook mogelijk een digitale versie te downloaden van de gemeentelijke website, www.hoorn.nl.

Hoorn schoon, heel en veilig
Hoorn gaat voor een schone, hele en veilige leefomgeving. Om dat te bereiken is gekozen voor een aanpak waarbij de gemeente en in de wijk actieve organisaties samenwerken in wijkteams en waarbij samen met de wijkbewoners gewerkt wordt aan de totstandkoming en uitvoering van een wijkplan. Voor Blokker ligt er nu een conceptwijkplan op tafel. Het plan bevat een algemeen deel (kenmerken van de wijk, visie en aandachtspunten voor de komende vier jaar) en een uitvoeringsplan met concrete actiepunten voor het komende jaar. Het gaat daarbij om onderwerpen die uiteenlopen van onderhoud van de wegen en het groen tot verkeerscontroles en jongerenoverlast.
Zo staan voor Blokker op het programma:
• Inrichting van een speelplek achter de Wagenaarstraat
• Herinrichting van het plantsoen aan de Boekerij
• Vervanging van paaltjes rond de groenperken in de omgeving van het Kloosterhout
• Vervanging van oude lichtmasten aan de Yellowlaan en de Jonathanlaan
• Vervanging van Hongaarse eiken aan het Kloosterhout
• Vervanging van iepen aan de Golden Deliciouslaan
• Plaatsing van ondergrondse glascontainers bij het parkeerterrein tegenover winkelcentrum De Beurs
Het merendeel van de activiteiten wordt gefinancierd uit de reguliere budgetten van de gemeente, politie, de Stichting Netwerk en IntermarisHoeksteen. Daarnaast is voor een aantal onderdelen een apart investeringsbudget voor de “wijkaanpak nieuwe stijl” beschikbaar van 100.000 euro.