Kennismakingsdebat gemeenteraad met nieuw college

ingevoerd op 15-5-2006

Voor het eerst organiseert de gemeenteraad van Hoorn een kennismakingsdebat met het nieuwe college. De bijeenkomst is op donderdag 18 mei, start om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis, Nieuwe Steen 1. Iedereen is van harte welkom. U kunt ook als inwoner van Hoorn suggesties voor onderwerpen doen! Zie hieronder.

De gemeenteraad gaat in het debat vragen stellen aan de collegeleden over onderwerpen die met hun beleidsterreinen te maken hebben. Wat zijn hun ideeën en plannen? Overigens is dit niet alleen interessante informatie voor gemeenteraadsleden, maar ook voor de inwoners van Hoorn. Want: wie zijn de nieuwe bestuurders en wat willen zij?

‘Kennismakingsmarkt’
De bijeenkomst start met een ‘kennismakingsmarkt’ in de foyer van het stadhuis, waarbij inwoners en vertegenwoordigers van organisaties individueel in gesprek kunnen gaan met de collegeleden. Om 20.30 uur komen in de raadzaal de collegeleden aan het woord. Alle collegeleden krijgen vijf minuten de tijd om de hoofdlijnen van en de visie op hun beleidsterreinen te presenteren. Daarna worden de collegeleden in twee groepjes van drie bevraagd onder leiding van twee fractievoorzitters. Aan het eind van dit onderdeel vindt er een schorsing plaats en krijgen de fracties de gelegenheid om per fractie 1 belangrijke vraag te formuleren voor een collegelid naar keuze. Na de schorsing worden deze vragen gesteld en bondig beantwoord.

Vragen
Inwoners en vertegenwoordigers van organisaties kunnen van tevoren vragen doorgeven aan de griffie, telefoon 0229 252388 (Chris Waal of Jan Hoek) of via c.waal@hoorn.nl. Deze vragen worden mogelijk bij het debat betrokken.