Fietsen verdwijnen uit fietskluizen Kersenboogerd

ingevoerd op 17-5-2006

Volgens de Hoornse CDA-fractie verdwijnen er steeds vaker fietsen bij het NS-station Kersenboogerd. Zelfs uit de fietskluizen zouden fietsen worden ontvreemd. Het CDA pleit in een brief aan B&W voor een spoedige realisatie van een bewaakte fietsenstalling bij het station in de Hoornse wijk. Als het College niet slagvaardig is dreigt fractie zelf met een initiatiefvoorstel te komen.

Lees hier de brief:

Aan: College van Burgemeester en Wethouders van Hoorn

Datum: 15 mei 2006  –  cc. media en raadsleden

Betreft: Art 43-vragen bewaakte fietsenstalling Kersenboogerd
 
Geacht college,
 
Reeds in de raadsperiode 1998-2002 vroeg ik namens het CDA enkele keren uw aandacht voor het tekort aan fietsparkeerplaatsen bij het NS-station in de Kersenboogerd. Dit heeft geleid tot het uitbreiden van het aantal stallingplaatsen, o.a. in zgn. fietskluizen.
Inmiddels is de parkeerdruk van het fietsparkeren weer toegenomen. Dit is overigens een volstrekt begrijpelijke ontwikkeling in een stad waarvan de inwoners nog steeds enorm fietsminnend zijn.

 
Hoewel het reeds jaren geleden een CDA-wens was om ook in de Kersenboogerd te komen tot een bewaakte fietsenstalling, hebben wij hiervan geen actiepunt gemaakt. De haalbare wens tot meer parkeerplaatsen won het toen van een financieel moeilijk haalbare bewaakte fietsenstalling. De mate waarin er sprake was van vernieling of verlies van fietsen was toen gelukkig ook niet van dien aard dat verwacht mocht worden dat fietsers in grote getale gebruik zouden maken van een bewaakte fietsenstalling.

Inmiddels is de situatie veranderd. Blijkens signalen die ons hebben bereikt zou het aantal vermissingen en vernielingen toenemen. Fietsen verdwijnen uit fietskluizen (alsof er valse sleutels in omloop zijn), of worden vernield. Kortom, een bewaakte fietsenstalling lijkt hard nodig!
 
Uiteraard is het ons bekend dat in het nieuwe Hoornse coalitieakkoord het voornemen is geformuleerd te komen tot een bewaakte fietsenstalling bij het NS-station Kersenboogerd. Ten slotte maakt het CDA niet voor niks deel uit van deze coalitie. De vraag is echter wel in welk jaar een dergelijke voorziening gerealiseerd kan worden.
 
Dit brengt ons tot de volgende vragen aan uw college:
1. Is het u bekend dat er ook vanuit de kluizen fietsdiefstallen plaatsvinden?
2. Is het u bekend dat er sprake is van vernielingen aan de daar geparkeerde fietsen?
3. Onderschrijft u onze opvatting dat een eventuele afname van het fietsgebruik ten faveure van de auto moet worden voorkomen?
4. U gaat blijkens het coalitieakkoord een bewaakte fietsenstalling creëren op genoemde plaats. Bent u bereid hier prioriteit aan te geven en zo ja, welke? In welk jaar wilt u dit realiseren?

 
Wij hopen dat uit uw antwoorden blijkt dat u op korte termijn zult overgaan tot het (doen) realiseren van een bewaakte fietsenstalling. We zouden namelijk niet graag zien dat onze bewoners de fiets veiligheidshalve thuis laten staan en in plaats daarvan de auto nemen. Dan zouden we bovendien een nieuw- en gigantisch parkeerprobleem krijgen, maar dan voor auto’s. Mocht het gewenste tempo in uw voornemens ontbreken dan zullen wij met een initiatiefvoorstel komen. Gelet op uw enthousiaste start verwachten wij verwachten echter dat dit niet nodig zal zijn.
 
Uw antwoorden zien wij graag binnen de gestelde termijn tegemoet.
 
Met vriendelijke groet,

Namens de CDA-fractie,
 
Johan van der Tuin

Reacties
Reactie: (Laurie)
28-5-2006, 10:09
Zou een mooi werkgelegenheidsproject kunnen zijn, zet er paar man (m/v) op met een kleine werkplaats voor allerlei reparaties, eventueel een direct lijntje naar de politie voor de stouterds. Hoorn heeft nog geld over....dus?

Zie: http://www.hoorngids.nl/createsite/news/createnews.asp?b_id=7951&news_id=41002&newsPg=3

Reactie: (Jansen)
21-5-2006, 22:46
En irritante marokkanen eruit!

Reactie: (kees )
20-5-2006, 21:41
inderdaad buurtbewoner, ik zag een keer dat twee marokaanse jochies een fiets aan het slopen waren. Ze wilden het verende zadel overzetten op hun eigen fiets en deden dit op klaarlichte dag. Ze leken totaal schijt te hebben aan voorbijgangers. Toen ik de politie belde wilde oom agent eerst en roman schrijven. Toen ik vroeg of het niet handiger was om eerst een auto te sturen omdat ze al bijna klaar waren gaf hij hier geen gehoor aan en heb ik het telefoontje afgekapt. Zonde van m’n beltegoed.
Dat dit het systeem is, dat geloof je toch niet?

Voor de politie heeft de administratie verantwoording een hogere prioriteit dan het oplossen van misdrijven.

Reactie: (redactie Hoorngids)
20-5-2006, 15:19
Hoewel wij van Hoorngids juist willen dat er over Hoornse zaken gediscussieerd wordt, veroordelen wij racistische uitingen zoals die van o.a. ene Jansen@home.nl.

Het kan zijn dat wij daarom genoodzaakt zijn om de mogelijkheid van het plaatsen van reacties bij bepaalde berichten uit te schakelen.

Gelukkig constateren wij ook dat er ook reacties zijn van mensen die niet op huidskleur alleen beoordelen.

redactie Hoorngids.nl

Reactie: (buurtbewoner)
20-5-2006, 11:45
de politie hoeft alleen maar even te kijken als er een trein binnenkomt en dat is tweemaal per uur maar dat zal wel weer teveel gevraagd zijn.

Reactie: (Buurtbewoner)
20-5-2006, 10:09
Ik kan ’t station goed overzien en heb s’avonds een keer meegemaakt dat er een groepje jongeren terug van stappen zomaar fietsen vernielden *Grote lol hadden ze*

mja politie hoef je niet te bellen, want voordat je klaar bent met registreren van je eigen gegevens zijn ze al weg.


Reactie: (Buurtbewoner)
20-5-2006, 10:06
Heer of Mevr. Jansen.

Heeft u hier onderzoek naar gedaan wie deze fietsen stelen?

Komt u dan even met harde bewijzen ipv persoonlijke frustraties/haat tegen bepaalde groepen.


Reactie: (Jansen)
20-5-2006, 08:55
Antillianen het land uit, want laten we wel wezen beste webmaster, die zijn het weer.

Reactie: (noway)
18-5-2006, 15:39
sinds we al die -gogen aan het werk hebben is de wereld er ook niet beter op geworden!

Reactie: (inwoner hoorn)
17-5-2006, 23:26
we gaan zo langzamerhand naar een soort politie- staat toe met daarbij ook steeds meer bewakingscamera’s vrijwel overal, bewakers, toezichthouders enz.
Dan komt er weer eens en stille tocht, discussies: "hoe komt het toch dat de agressie toeneemt?", "Wat moet er tegen gebeuren?"
Identificatie plicht...... Uiteindelijk de verplichting voor ieder persoon om een eigen camera op je hoofd te plaatsen die de hele dag je gedrag registreert op video?

Volgens mij moet je bij de bron beginnen nl. de opvoeding:
Verplichte opvoed lessen voor ALLE (a.s.) ouders van kinderen tot een bepaalde leeftijd. Dit is volgens mij mogelijk met behoud van vele keuze mogelijkheden voor het individu/de ouders.

Kijk maar ’s naar het tv progr. "Schatjes" daar zie je -bijvoorbeeld- hoe makkelijk en hoe onnodig "beunhaas-ouders" hun kinderen frustreren. En frustratie is -normaal gesproken- altijd de oorzaak van agressie, dat staat wetenschappelijk vast.

Met eenvoudige aanwijzingen door pedagogen zou het er een stuk beter op kunnen worden in Nederland.......

Reactie: (spark)
17-5-2006, 18:14
maar dat is toch geen probleem voor de leden in de raad en B&W? Die parkeren hun auto daar toch niet