Ewald Weiss volgt Jan Blokker op als directeur OSG West-Friesland

ingevoerd op 19-5-2006

Met ingang van 1 juni a.s. volgt Ewald Weiss Jan Blokker op als directeur van de OSG West-Friesland te Hoorn. De OSG is een locatie van het Atlas College. Jan Blokker verlaat het onderwijs om zich geheel te kunnen toeleggen op zijn vak als historicus.

Ewald Weiss studeerde Duitse Taal en Letterkunde en heeft veel ervaring in het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs. Hij was onder meer docent Duits, decaan en bovenbouwcoördinator. Vanaf 1991 was hij verbonden aan de Hogeschool Holland, onder andere als hoofddocent en studieleider van de opleiding Duits. In opdracht van het ministerie van OCenW hield hij zich als projectleider bezig met de internationalisering van de lerarenopleidingen. In zijn vorige functie gaf Ewald Weiss leiding aan een aantal scholen in Alkmaar.

Jan Blokker was sinds 2001 directeur van de OSG. Onder zijn leiding is een aantal belangrijke ontwikkelingen gerealiseerd, zoals de introductie van een aparte gymnasiumbrugklas en een ‘fast lane English’ leerroute binnen de havo- en vwo-afdeling.