Man in Zwaag opgepakt in zaak-Rosiek

ingevoerd op 21-5-2006

De politie heeft zondagochtend een 43-jarige man aangehouden in verband met de verdwijning van Deborah Rosiek in 2003. Hij werd in een woning in Zwaag opgepakt. Dat maakte de politie zondag bekend.
 
De hoogzwangere 39-jarige Rosiek werd voor het laatst gezien op 17 juni 2003 in Amsterdam. Een dag later had zij een afspraak in het ziekenhuis om door middel van een keizersnee te bevallen van haar tweeling. Op die afspraak is ze nooit verschenen. De politie doet geen verdere uitspraken over de verdachte en het onderzoek.

In februari 2004 hield de politie voor het eerst een verdachte in de zaak aan. Vanwege gebrek aan bewijs werd deze in mei dat jaar weer vrijgelaten. De politie gaat er van uit dat het lichaam van Rosiek is gedumpt in het IJsselmeer, in het watergebied tussen de haven van Muiden en het eiland Pampus. Eind februari dit jaar begon de politie na nieuwe aanwijzingen in de zaak een zoektocht in het water. Daar werd destijds niets gevonden.


Reacties
Reactie: (Laurie)
22-5-2006, 12:27
En AT5 meldt nog:

Kluisjesroof door Rosiek en minnaar
21-5-2006 De 39-jarige Deborah Rosiek werd voor het laatst gezien in juni 2003, toen zij werd afgezet bij haar woning in de Alblasstraat in de Rivierenbuurt.

Zondag werd in deze zaak Hans P. opnieuw aangehouden. Hij was de vermeende en geheime minnaar van Rosiek, en waarschijnlijke vader van de tweeling.

Na de verdwijning hield de politie gelijk rekening met een misdrijf. Rosiek en P. hadden een groot conflict over geld. Ze hadden namelijk samen een kluisjesroof gepleegd waarbij ze 85.000 gulden buitmaakten. P. was waarschijnlijk ook de laatste die Rosiek in levende lijve heeft gezien.