Met Bibliotheek Hoorn gratis naar De Scheepsjongens van Bontekoe

ingevoerd op 22-5-2006

Wwoensdag 31 mei gaan de trossen los van de nieuwe vertelvoorstelling ‘De Scheepsjongens van Bontekoe.’ De voorstelling wordt aangeboden door de Bibliotheek Hoorn aan kinderen die meedoen met de Hoornse Kinderjury. Kinderen die vijf boeken lezen en vijf keer hun stem uitbrengen, ontvangen een gratis kaartje voor de voorstelling, die in theater Het Pakhuis in Hoorn zal worden gespeeld.
 
Al eerder maakten de theatermakers van deze productie een voorstelling over de reis naar Batavia van de scheepsjongens. Nu is gekozen om het verhaal in zijn meest pure vorm uit te brengen. Speler Gerard Venverloo en muzikant Gert Ruijs nemen de kinderen mee op een enerverende reis langs onbekende oorden. Een voorstelling over de magie van het theater met een knipoog naar het heden en verleden. Regie is in handen van Irma Sijs.
Na een zeer succesvolle reeks voorstellingen van ‘De Scheepsjongens van Bontekoe’ in 2003, bleef de wens om er ooit eens een kleinere voorstelling van te maken bestaan. Toen de bibliotheek van Hoorn op zoek was naar een voorstelling in het kader van de Kinderjury, was de beslissing snel genomen.

Speler Gerard Venverloo en muzikant Gert Ruijs zijn begin januari samen met regisseur Irma Sijs het repetitielokaal ingedoken op zoek naar de meest pure vorm van theater: de vertelvoorstelling. Met behulp van slechts een handvol attributen wordt het verhaal van de scheepsjongens vertelt, waarbij zeker de fantasie zal worden geprikkeld. Storm en een ontploffing komen voorbij. Daarnaast is er volop ruimte voor ontroering, ultieme blijdschap en de nodige humor. Een decor van licht, muziek en geluid zal deze avontuurlijke reis naar volwassenheid verder begeleiden. Kortom: een voorstelling waar je blij van wordt.
De voorstelling wordt tevens aangeboden in het jubileumjaar Hoorn 650 jaar stad, welke in 2007 georganiseerd gaat worden. De vertelvoorstelling van De Scheepsjongens van Bontekoe is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en is geschikt zowel voor de theaters als voor scholen die met de klas naar het theater willen komen. Een speciale lesbrief wordt op dit moment ontwikkeld. Meer informatie: tel 0229-216842 of  bij Bibliotheek Hoorn, tel. 0229-219441 vragen naar Anka-Mirjam Hoogland.