Provincie kan sneller werken

ingevoerd op 24-5-2006

De snelheid waarmee de provincie Noord-Holland subsidieaanvragen, facturen en brieven afhandelt, kan beter. Dat stelt de commissaris van de Koningin in het Burgerjaarverslag 2005. Tegelijkertijd is het jaarverslag van de commissaris verschenen. Daarin onderstreept hij het belang van provinciale en gemeentelijke samenwerking en herindelingen.

Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, mr. H.C.J.L. Borghouts, heeft voor de derde maal een Burgerjaarverslag uitgebracht over de kwaliteit van de provinciale dienstverlening en de burgerparticipatie in het jaar 2005. Uit het jaarverslag blijkt onder andere dat, ondanks de interne reorganisatie, de dienstverlening van de provincie op peil is gebleven. Wel constateert de commissaris dat de afhandeling van subsidieaanvragen, het betalen van facturen en het beantwoorden van brieven verbeterd kan worden. De manier waarop klachten worden behandeld is daarentegen zeer goed. In 2005 konden de meeste klachten door bemiddeling worden opgelost. Slechts twee klagers legden hun klacht voor aan de Nationale Ombudsman en met een gemiddelde afdoeningtermijn van vier weken worden veruit de meeste klachten tijdig afgehandeld. Van alle  ingediende bezwaarschriften wordt slechts tien procent geheel of gedeeltelijk gegrond verklaard.

Tegelijk met het Burgerjaarverslag 2005, is het jaarverslag van de commissaris van de Koningin 2005 verschenen. Daarin doet de commissaris verslag van de rijkstaken en provinciale taken die hij in 2005 heeft verricht. Zo biedt het jaarverslag overzichten van de afspraken en ambtsbezoeken en van de burgemeesterssollicitanten. De inleiding wijdt de commissaris aan het thema bestuurlijke samenwerking. Hij houdt onder andere een pleidooi voor gemeentelijke fusies. Hij erkent de nadelen van fusies, maar ”groter dan de nadelen zijn de voordelen”, aldus de commissaris. De ideale gemeente heeft 30.000 tot 75.000 inwoners. Ook gaat hij in op de rol van de provincies bij gemeentelijke herindelingen: ”We gaan ons er pas honderd procent voor inzetten, als het Rijk ons er - via het nieuwe regeringsakkoord - verantwoordelijk voor maakt. Én als Provinciale Staten van Noord-Holland vervolgens hun uitspraak nuanceren dat gemeentelijke herindelingen uitsluitend mogen als de gemeenten daartoe zelf het initiatief nemen.”

Zowel het burgerjaarverslag als het jaarverslag van de commissaris van de Koningin zijn te downloaden via www.noord-holland.nl bij het digitale loket.

Reacties
Reactie: (p.mans)
24-5-2006, 23:35
Zeg Oberon, wordt het niet eens tijd dat je wat aan je spelling doet? Cursusje op het avondcollege? Sterkte alvast.
Een oud-schoolmeester van je.

Reactie: (Daniël)
24-5-2006, 20:31
Ik kan ook veel harder en efficiënter werken maar zolang mijn baas denkt dat ie mij een goed salaris betaald,doe ik net of ik hard aan het werken ben..

Slaat nergens op maar is net als het bovenstaande "nieuws"berichtje algemeen bekend en geaccepteerd...het spreekwoord luid ook niet voor niets al eeuwen: ambtelijke molens malen langzaam..

oud nieuws dus

Reactie: (la raza)
24-5-2006, 17:16
het is net zoiets als een schildpad manen om te gaan rennen. ambtenaren worden vooralsnog per uur betaald en niet per prestatie. Gelukkig maar voor hen, anders hadden zij geen inkomsten! kopje koffie bij aankomst, kopje koffie om 10 uur, schaften om 12 uur, bakkie doen om 13.30 uur en eindelijk om 16.00 uur naar huis na een lange dag ouwenelen en koffieleuten.