Jubileum 100 jaar Rotary in Nederland en 75 jaar Rotaryclub in Hoorn

Mijlpalen in Rotarygeschiedenis

HOORNGIDS HOORN | Rotary Nederland bestaat 100 jaar en de lokale afdeling Rotaryclub Hoorn bestaat 75 jaar. En dat mag gevierd worden. Er wordt uitgebreid en feestelijk stil gestaan bij deze beide mijlpalen in de Rotarygeschiedenis.

Op zaterdag 28 januari 2023 is door Rotary Nederland een groot eeuwfeest gegeven in Amsterdam. Daar is ook gestart met een bijzondere estafette op de Rotary bakfiets.

Het thema van district Noord Holland is Preventie en Behandeling van Ziekten en op maandag 6 februari arriveert Rotary Koggenland met de bakfiets in Hoorn bij het Dijklander ziekenhuis, waar de drie Hoornse Rotaryclubs klaar staan om het ‘stokje’ over te nemen.

Estafettefietsen

Om aandacht te vragen voor de actie worden de drie Rotaryclubs gesteund door maar liefst 3 burgemeesters die bij mooi weer misschien zelf wel een stukje willen fietsen.

Donderdag 9 februari a.s. is Burgemeester Jan Nieuwenburg van de gemeente Hoorn om 17.00 uur aanwezig in het Dijklander ziekenhuis.

Zaterdag 11 februari a.s. wordt de bakfiets naar het Beatlesmonument in Blokker gefietst waar rond 12.00 uur Burgemeester Michiel Pijl van de Gemeente Drechterland aanwezig is om deze te ontvangen.

Hierna wordt de bakfiets in estafette doorgefietst naar de Molen Ceres in Bovenkarspel, waar deze rond 13.15 uur wordt opgewacht door Burgemeester Ronald Wortelboer van de Gemeente Stede Broec.

De dag wordt rond 14.00 uur afgesloten met een overdracht van de fiets aan Rotaryclub Enkhuizen. Vanuit Enkhuizen gaat de bakfiets in estafette door de rest van Nederland, verder op weg naar verbinding tussen de Rotaryclubs in Nederland.

Feest in de Noorderkerk

Op 13 mei a.s. wordt door Rotaryclub Hoorn een feest georganiseerd in de Noorderkerk in Hoorn om het 75-jarig bestaan van de club te vieren. Tijdens dit event wil de club geld ophalen voor hun grootste project: het 6T-project in Kenia. Dit wordt omlijst door lekker eten, drinken en een gezellig dansje op de dansvloer.

Jubileum Rotary Jubileum Rotary