Burgemeester Wortelboer feliciteert 75 jarige Rotary Hoorn en 100 jarige Rotary Nederland

Fietsestafette voor jubilerende Rotary

HOORNGIDS HOORN/REGIO | Burgemeester Wortelboer van Stede Broec stuurde handig de bakfiets van de 75 jarige Rotary Hoorn en 100 jarige Rotary Nederland, richting Enkhuizen. Eerder in de middag was de bakfiets door burgemeester Pijl van Drechterland naar de onlangs na de brand geheel gerestaureerde Molen Ceres gereden.

De bakfietsestafette werd afgelopen donderdag gestart in de hal van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn door burgemeester Nieuwenburg van Hoorn. Leden van Rotary Hoorn-Westfriesland-de Eenhoorn en
Rotary de Compagnie fietsten iedere keer mee. 

Mijlpalen
De festiviteiten vinden plaats daar Rotary Nederland 100 jaar bestaat en de lokale afdeling Rotaryclub Hoorn 75 jaar. Het thema van district Noord Holland is Preventie en Behandeling van Ziekten. Op maandag 6 februari arriveerde Rotary Koggenland met de bakfiets in Hoorn bij het Dijklander ziekenhuis, waar de drie Hoornse Rotaryclubs klaar stonden om het ‘stokje’ over te nemen.

Estafettefietsen
Om aandacht te vragen voor de actie worden de drie Rotaryclubs gesteund door maar liefst drie burgemeesters die zelf een stukje zullen gaan fietsen. Vanuit Enkhuizen gaat de bakfiets in estafette door de rest van Nederland, verder op weg naar verbinding tussen de Rotaryclubs in Nederland.

Feest in de Noorderkerk
Op 13 mei wordt door Rotaryclub Hoorn een feest georganiseerd in de Noorderkerk in Hoorn om het 75-jarig bestaan van de club te vieren. Tijdens dit event wil de club geld ophalen voor hun grootste project: het 6T-project in Kenia. Dit wordt omlijst door lekker eten, drinken en een gezellig dansje op de dansvloer.

Burgemeester Wortelboer Burgemeester Wortelboer
Molen Ceres in Bovenkarspel Molen Ceres in Bovenkarspel