300ste lid van de Vereniging Havenkwartier

ingevoerd op 1-6-2006

Bewoner Christiaan Heydenrijk is woensdag tijdens de ledenraadvergadering in buurtcentrum ’t Hop gehuldigd als het 300ste lid van de Vereniging van Bewoners van het Havenkwartier.  Voorzitter Marianne Groot vertoonde zich verguld met het grote aantal leden van de vereniging. De huldiging was ook haar afscheidswoord. Zij stelde zich niet herkiesbaar. Als nieuw bestuurslid is Waalko Brouwer gekozen.

Met het voornemen van de gemeente van een weekendafsluiting van het Roode Steen in de zomermaanden konden de leden het alleen eens zijn als het geen verhoging van de verkeersdruk zou veroorzaken. Dat zou alleen het geval zijn als tijdens de afsluiting de Hoge brug voorzien werd van een knip. Wat de gevolgen zijn voor de bewoners van het Nieuwendam wilde het bestuur echter eerst onderzoeken.

De ledenvergadering besloot tot oprichting van een werkgroep Oostereiland, waarin stichting de Hoornse Schouw, Bewonersvereniging Visserseiland, Vereniging Botterbehoud en een projectontwikkelaar uit de wijk vertegenwoordigd zijn.

Reacties
Reactie: (martien schurink)
5-6-2006, 19:10
Ook mijn gelukwensen, in het bijzonder aan de oude krijger Dirk Beemster. En tegen Heimo zou ik willen zeggen: keer terstond terug naar de Muntstraat teneinde vanuit je thuisbasis je carrière als bestrijder van dolende ambtenaren en dwalende stadsbestuurders voort te zetten. Of zit je daarginds in Skopje veiliger dan in je straat die zich als gevolg van al dat dolen en dwalen ontwikkelt tot een snelweg en een hel voor de fietser.

Reactie: (Heimo Heringa)
3-6-2006, 12:46
Het is een troostrijke gedachte dat het (zonodig) rebelse deel van Hoorn niet helemaal ter ziele is, en dat tenminste het (soms) rebelse Havenkwartier gedijt. Bestuurders, en zeker Hoornse, hebben het nodig om goed achter de broek gezeten te worden. Keep up the good works, havenkwartierders, en blijf uw bestuurders hinderlijk volgen!

Heimo Heringa, Skopje, Macedonia.