Burgerinitiatief over ontwikkeling Julianapark wordt behandeld bij Hoornse gemeenteraad

13-06-2023

HOORNGIDS HOORN | Op donderdag 15 juni krijgt de Hoornse gemeenteraad een burgerinitiatief over de ontwikkeling van het Julianapark gepresenteerd. Ook wordt er mogelijk gedebatteerd over een aanstelling bij het Westfries Museum en beslist de raad over de voorwaarden voor het krijgen van urgentie voor sociale huurwoningen.

Oppositie wil debat over aanstelling kwartiermaker Westfries Museum
Oppositiepartijen hebben het college vragen gesteld over de benoeming van de nieuwe kwartiermaker bij het Westfries Museum. Een kwartiermaker is aangewezen om nieuwe ontwikkelingen binnen het museum door te voeren. De raad besluit of hierover debat wordt gevoerd op 15 juni.

Burgerinitiatief over toekomst Julianapark
Meer dan 50 inwoners hebben een burgerinitiatief aangeboden aan de gemeenteraad. De initiatiefnemers willen duidelijkheid over de ontwikkeling van het Julianapark en willen dat gras en bomen niet wijken voor bouwwerken.
In deze vergadering krijgt de raad een procesbesluit voorgelegd. Hierin wordt het college gevraagd de gemeenteraad te adviseren over de haalbaarheid en uitvoerbaarheid van het initiatief. Zo kan de raad later een zorgvuldig besluit nemen over het initiatief.

Vaststelling urgentieverordening voor alle West-Friese gemeentes
De regio Westfriesland heeft een regionaal woningverdeelsysteem en huisvestingsverordening. Iedere gemeente in Westfriesland stelt deze regionale verordening in haar eigen gemeenteraad vast. Op grond hiervan wordt bepaald wie urgentie krijgt bij een sociale huurwoning. Er zal worden gestemd voor een wijziging van het beleid voor de categorie relatieverbreking. Zo heeft de raad van Hoorn aangegeven dat voorkomen moet worden dat kinderen op straat komen te staan als ouders uit elkaar gaan.

Overige punten
De raad bepaalt ook of bestemmingsplannen in de wijk Bangert Oosterpolder worden aangenomen. Daarnaast wil de gemeente de aflosperiode van de schuldregeling (Msnp) gaan verkorten van 36 naar 18 maanden. De halvering van de aflosperiode geeft inwoners met problematische schulden sneller perspectief op een schuldenvrije toekomst.

Volg de raad
De raadsvergadering start om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis. Publiek is welkom. Je kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream vind je op de website van de gemeenteraad: www.hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl (http://www.hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl) .

Julianapark 1 Julianapark 1