Opwaardering wijkpark Risdam-Noord

Commissievergadering 4 juli

HOORNGIDS HOORN | Het wijkpark Risdam-Noord zal worden gerenoveerd. Naast een vitaal sportpark voor HSV Sport en Rugbyclub West-Friesland wordt het andere deel van het park meer vergroend en er komen wandelroutes en sporttoestellen bij.

Er hebben zich drie insprekers gemeld die zich ervan willen verzekeren dat de participatie van de bewoners in dat deel van de wijk goed geregeld gaat worden. Ted van der Bruggen van Risdam-Noord Groen vindt de communicatie met de gemeente tot nu toe teleurstellend en hoopt dat de inbreng van de wijkbewoners terug te vinden zullen zijn in de uiteindelijke plannen.

Frits Brouwer uit namens het wijkberaad de bezorgdheid over de aanpak van het veld van Urbanus. Voor het verbeteren van het park wijst hij naar wat er in het Dwaalpark in de Grote Waal is gerealiseerd. Dat ziet hij als een aantrekkelijk voorbeeld.

Vinod Autar maakt duidelijk dat de verenigingen het zwaar hebben in deze tijd. Hij ziet in het aanleggen van een padelbaan kansen voor mensen om daar meer in beweging te komen. In Risdam-Noord zijn volgens hem te weinig attracties

Wethouder Dick Bennis verzekert de insprekers en de wijk dat er wel degelijk serieus overleg met de omwonenden zal plaatsvinden. Er liggen al diverse plannen waarover kan worden gesproken. 

Inspreken Inspreken
Inspreker Inspreker
Inspreker over wijkpark Risdam-Noord Inspreker over wijkpark Risdam-Noord