Gemeente Hoorn bestrijdt fietsdiefstal

ingevoerd op 20-6-2006

Onder het motto “De fiets Veilig? Vast en zeker!” houdt de gemeente op zaterdag 24 juni 2006 op het Dal een informatieve middag voor fietsers over fietsdiefstal. Wethouder C. van der Maat opent de middag om 14.00 uur met een korte toespraak.

De oud-voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Fietsersbond de heer Fafieanie overhandigt de Fietsdiefstalscan aan de wethouder. Dit rapport bevat aanbevelingen aan de gemeente voor het bestrijden van fietsdiefstal in Hoorn en is tot stand gekomen op initiatief van de Fietsersbond met volledige medewerking van de gemeente. De informatie die de bond nodig had voor het samenstellen van de Fietsdiefstalscan is door de gemeente en de politie geleverd.

Fietsendief
Tussen 14.15 uur en 17.00 uur voert een ‘fietsendief’ drie maal een ludieke, half uur durende show op waarin hij laat zien hoe gemakkelijk het is om een onveilig gestalde fiets te stelen. De fietsendief werkt samen met de Fietsersbond. Tussen de shows door kunnen bezoekers bij stands terecht voor informatie op het gebied van het veilig stallen van fietsen. De Fietsersbond geeft informatie over veilig fietsen en activiteiten van de afdeling Hoorn. Ook kan men lid worden van de Fietsersbond voor 35 euro per jaar en ontvangt men tijdens deze actie het beste fietsslot. Een fietshandel vertelt alles over goede fietssloten en verkoopt sloten voor een gereduceerde prijs. In verband met de actiemiddag is het Dal tussen de Mosterdsteeg en de Veemarkt zaterdagmiddag gesloten voor het verkeer.

Nieuwe rekken
De gemeente is bezig met het vervangen van de oude fietsenrekken in de binnenstad door nieuwe rekken van het type Tulip. Deze rekken voldoen aan de kwaliteitseisen die de vereniging voor fietsparkeervoorzieningen FIPAVO samen met de Fietsersbond heeft opgesteld voor fietsparkeervoorzieningen. Het Tulip-rek biedt fietsers gemak bij het stallen van de fiets en bij het vastzetten. Het rek heeft geen scherpe randen en is goed behandeld tegen roest. Het rek geeft fietsers ook de mogelijkheid om hun fiets eraan vast te binden. Hiermee wordt de kans op fietsdiefstal verkleind.

Reacties
Reactie: (edkar)
22-6-2006, 13:26
Handig. Ik wilde net fietsendief worden. Dan is zo’n gratis cursus van de gemeente wel zo makkelijk.

Volgende keer svp graag laten zien hoe onveilig bankkluizen zijn