Binnenstadsmanagement Hoorn organiseert traditionele Woensdagmarkten

ingevoerd op 20-6-2006

Al bijna 45 jaar worden in de Hoornse binnenstad in de zomermaanden de overbekende Woensdagmarkten georganiseerd. Tot en met 2005 gebeurde dit op initiatief van de Stichting Stad Hoorn. Deze overkoepelende winkeliersvereniging bestaat na al deze jaren niet meer, maar de organisatie van deze succesvolle zomerevenementen is inmiddels overgenomen door het Binnenstadmanagement wat met ingang van 2006 verantwoordelijk is voor ondermeer de promotie van deze fraaie stad.
 
Het uiterst succesvolle thema “Antiek-, Kunst- en Verzamelmarkten” wat in 1996 is ingezet, wordt wederom gecontinueerd in acht Woensdagmarkten die elk een aanvullend thema hebben om de evenementen extra aantrekkelijk te maken voor iedereen die Hoorn een dagje aandoet alsook de bezoekers uit de regio.

Markt
Acht Woensdagmarkten staan er dus dit jaar op de agenda voor de komende zomer. Iedere dag wordt het  gehele “marktrondje” wordt gevuld met tussen de 150 en 200 kramen en wekelijks is er een ander thema.
Deze thema’s zijn:
-Woensdag 28 juni  Artistiek
-Woensdag 5 juli  Dag van de Verzamelaar
-Woensdag 12 juli  NK Ringsteken Hoorn 
(i.s.m. Stichting Het Paard)
-Woensdag 19 juli  Openlucht Platen & CD beurs
-Woensdag 26 juli  Ponydag   
(i.s.m. Stichting Het Paard)
-Woensdag 2 augustus Landleven/Poppen en Beren
-Woensdag 9 augustus Dag van de Verzamelaar  
-Woensdag 30 augustus Dag van het Aangespannen Paard
(i.s.m. Stichting Het Paard)

Verschillende straten, verschillende markten

De kunstmarkt op het Roode Steen wordt in samenwerking met Koos Beemsterboer georganiseerd. Dit onderdeel bestaat uit vele kramen vol met Kunst direct van de kunstenaar, dus redelijk geprijsd. Wat kunt u zoal verwachten: natuurlijk schilderijen in olie-acrylverf, aquarellen en pastels met onderwerpen zoals realisme (herkenbaar), landschappen, abstracten, magie en spiritualiteit. Verder sieraden van goud, zilver, emaille of keramiek, stalen objecten en ook beelden van brons, speksteen en hout. Het Westfries Museum haakt hier op in met wisselende activiteiten.

Op de Gedempte Turfhaven is iedere week (uitgezonderd de paardendagen) een ambachten- en creativiteitsmarkt.Hier vindt u mensen die kantklossen, zijde beschilderen, boekbinden, kalligraferen, poppen maken, quilten en nog veel meer.

Extra activiteiten

Stichting Het Paard zal tijdens de Woensdagmarken van 12 juli, 26 juli en 30 augustus respectievelijk het NK Ringsteken Hoorn, de Ponydag en de Dag van het Aangespannen Paard organiseren.

Alle woensdagen sportief en creatief bezig zijn dat is wat de Grote Noord deze zomer biedt. In samenwerking met Sport Opbouwwerk Hoorn (Mega Summergames) en Stichting Netwerk wordt de Grote Noord (vanaf de V&D tot aan de Roode Steen) elke woensdag een sportieve en kindvriendelijke straat. Klimwanden, luchtkussen, BMX fietsen, schminken, tattoos maken, pannekoeken bakken, muziekinstrumenten maken en de rodeostier zorgen voor heel veel blije gezichten.
 
De Woensdagmarkten beginnen om 10.00 uur en gaan door tot 17.00 uur.
Mensen die mee willen doen aan een van de thema-onderdelen van deze markten of met hun eigen verzameling, vereniging, kunstwerken of andere artikelen op een van de markten willen staan wordt verzocht contact op te nemen met Van Soelen Evenementen! Het telefoonnummer is: 0229-214924 en het e-mailadres is: evenementen@vansoelen.nl.

Reacties
Reactie: (Alina)
2-8-2006, 10:49
Woensdag, zondag, of ... er zijn altijd mensen die mogen werken. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde dag, kun je toch een vrije dag vragen?
De evenementen per woensdag zijn al vrij snel bekend!

Reactie: (lilian)
22-6-2006, 13:19
waarom altijd op woensdag? Mogen werkende mensen zich niet vertonen op een antiek/kunstmarkt? Eén keer op een zondag bijv tijdens een koopzondag zou niet misstaan. De werkende populatie heeft wellicht ook nog iets meer te besteden, dus goed voor de business.