Orgel Plusconcert in Bonifaciuskerk Medemblik

Het belooft een wel zeer uniek en gevarieerd concert te worden...

HOORNGIDS REGIO | Zaterdagavond 5 augustus 2023 wordt in de Medemblikker Bonifaciuskerk het eerste van twee Orgel Plusconcerten gegeven. Orgelspel van Ingeborg van Dokkum-Prins en muziek van Troubadourgroep Tandaradei. Het concert begint zaterdagavond om 20.00 uur. De ingang van de kerk aan het Kerkplein is geopend vanaf 19.30 uur. De toegang tot het concert is €12.50. Kaarten vooraf bestellen is mogelijk via spbobonifaciuskerk@gmail.com (mailto:spbobonifaciuskerk@gmail.com).

Ingeborg van Dokkum-Prins (1963)

Ingeborg studeerde orgel aan het Conservatorium Alkmaar, aanvankelijk bij Hans van Nieuwkoop, later bij Jos van der Kooy. Ze behaalde de diploma’s Docerend Musicus (1989) en Kerkmuziek (1990). Ook heeft ze een aantal jaren koordirectie gevolgd.

In 2012 ging ze bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium studeren voor het master diploma orgel. Op 23 juni 2014 heeft ze met goed gevolg het examen afgelegd, met onderscheiding voor de wijze waarop ze haar mogelijkheden optimaal heeft benut en uitgebouwd. Ze volgde masterclasses bij Albert de Klerk, Ewald Kooiman, Wolfgang Zerer, Ludger Lohmann, Leo van Doeselaar, Reitze Smits en Roman Summereder.

Van 1991 tot 2000 was Ingeborg cantor-organist in de Ontmoetingskerk in Doetinchem en vanaf 2000 in de Bronkerk in Ugchelen. Sinds 1 januari 2018 is zij cantor-organist van de Dorpskerk in Bathmen. Ze geeft concerten, begeleidt koren en solisten, dirigeert het koor Toonkunst in Beekbergen en heeft een lespraktijk.

Als geen ander weet zij prachtige klanken uit het historische Pieter Backerorgel uit 1671 te laten klinken. Grote namen als o.a. Frescobaldi, Scarlatti en Bach zullen voorbij komen.

Tandaradei

De West-Friese groep Tandaradei zoekt als troubadours van alle tijden de verbinding tussen de ballades. Zo ontstaat er een gevarieerd en verrassend programma uit meer dan 1000 jaar muziek. De groep bestaat uit 4 professioneel geschoolde muzikanten die met hun eigenzinnige instrumentarium voortdurend zoeken naar de fraaiste interpretatie en sound. Hun programma is een bruisende mix van oud en nieuw (van Hildegard von Bingen tot Paul McCartney), ontroerend en opzwepend, serieus of met een knipoog. Tandaradei maakt muziek waarvan je niet wist dat je het wilde horen.

Groep Tandaradei en organiste Ingeborg van Dokkum-Prins Groep Tandaradei en organiste Ingeborg van Dokkum-Prins