Rookende Moor in Hoorn zoekt opvolger

ingevoerd op 21-6-2006

Stel, je hebt al zo’n 35 jaar een antiekzaak en bezit tevens een mooi pand dat je voor bijna 700.000 euro wilt verkopen...
Dan doe je mee aan het RTL4-TV-programma ”Opvolger gezocht” en zoek je ”een geschikte opvolger die mijn levenswerk in stand houdt. Maar dan wel iemand die het waard is.”
 
Lees hier het verhaal van Joop Walter uit Hoorn:

(bron: www.rtl.nl)
De Rookende Moor in Hoorn is wat je noemt een kijkdoos voor volwassenen. In deze bijzondere winkel verkoopt eigenaar Joop Walter antiek, curiosa en rariteiten. Kijk niet vreemd op als je over een draaiorgel struikelt, want die worden er door Joop eigenhandig gerepareerd. Zo’n 35 jaar geleden startte hij zijn bedrijf met de bedoeling ‘de vingers en neuzen van de ramen te moeten vegen’. En daar is Joop zonder meer in geslaagd, want de winkel is een walhalla voor scharrelaars.

Joop komt uit een oud zigeunergeslacht. Zijn vader wilde altijd al een eigen zaak, maar omdat hij handels reiziger was, slaagde hij hier niet in. Joop heeft deze droom wel kunnen verwezenlijken en tot op heden is ‘De Rookende Moor’ een begrip in Hoorn en omgeving.
In de loop der jaren verzamelde Joop veel spulletjes om zich heen. Ook van de hem zo dierbare kermis waar hij klusjes deed in ruil voor draaimolenpaarden. Het resultaat van zijn inspanningen is terug te vinden in zijn zelf gecreëerde rariteitenkabinet. Naast Maria-beelden, klokken en accordeons zijn er ook waardevolle uitgaven van oude stripboeken te vinden.

Nu Joop bijna 65 wordt, vindt hij het mooi geweest. Hij wil de zaak overdoen aan een echte handelaar die de ziel van zijn bedrijf wil voortzetten. Joop heeft twee dochters, maar die zijn niet geïnteresseerd. Bovendien zou hij maar bij de zaak betrokken blijven. Het wachten is dus op een geschikte opvolger die zijn levenswerk in stand houdt. “Maar dan wel iemand die het waard is”, zoals Joop graag zou zien.

Kijk op onderstaande link voor een filmpje over Joop Walter