Oplevering laatste flat Siriusstraat dit jaar

23-08-2023

HOORNGIDS HOORN | De bouwvak is weer achter de rug en bij Bouwbedrijf Slokker wordt weer volop gewerkt aan de voltooiing van de laatste flat aan de Siriusstraat. Als de werkzaamheden verlopen zoals gepland kan eind van dit jaar het woongebouw Nova worden opgeleverd, waarmee weer 99 sociale huurwoningen kunnen worden toegevoegd aan het woningarsenaal. 

Begin volgend jaar zullen de omwonenden in ieder geval niet langer dagelijks worden geconfronteerd met af en aan rijdende betonwagens, leveranciers van bouwmaterialen en auto’s van de vele schilders, stucadoors, loodgieters, elektriciens, installateurs, steigerbouwers en andere specialisten die werkzaam zijn aan het project. Mogelijk gaan ze de altijd duidelijk hoorbare muziek - het radioprogramma ’Arbeidsvitaminen’ is inmiddels vervangen door klanken uit Oostbloklanden - op de een of andere manier toch missen. De afronding van de werkzaamheden die aanzienlijk langer hebben geduurd dan aanvankelijk voorzien is in ieder geval nabij. 

Vier jaar
Al met al hebben de werkzaamheden dan zo’n vier jaar geduurd. Op woensdag 3 april 2019 werd de eerste paal de grond in gedrukt en gedreund door het ervaren team van Boer Heiwerken uit Meerkerk. Aansluitend gingen funderings- en betonspecialisten aan de slag, waarna het de beurt was aan andere bouwers. Aan al die activiteiten komt dus binnenkort een einde. 

Terugkeer
Veel oud-bewoners die hebben kunnen kiezen voor een terugkeer naar de straat, waarvan de voordeur zich nu aan de slootkant bevindt waardoor een ’nieuwe’ straat is ontstaan (Noorderlicht), zullen daar geen gebruik van maken. De verhuizing naar de al dan niet tijdelijke woonlocatie is inmiddels alweer enkele jaren geleden en de meesten zijn dan ook volledig gesetteld in hun nieuwe buurt, zodat de omgekeerde weg veelal niet zal worden gevolgd. Er staan inmiddels alweer andere grote projecten op stapel om de immense woningnood te lenigen. Ook die zullen we op de voet gaan volgen.

Siriusstraat 23 augustus 2023 A Siriusstraat 23 augustus 2023 A