Hoek Schout in Risdam-Zuid verandert in stortplaats van grofvuil

Vuil wordt dagelijks bijgestort

HOORNGIDS HOORN - Bij de bewoners aan de Schout in Risdam-Zuid is de ergernis groot. Al drie dagen ligt er gedumpt grofvuil op hoek Schout. Het begon met een plastic vuilniszak. Een dag later kwam een busje en dumpte grofvuil. Daarna vonden ook anderen het blijkbaar nodig om op die plek het vuil nog verder aan te vullen. De onderlinge Schoutapp van de bewoners staat er bol van. 

Het vuil ligt op de route van de hondenuitlaat en is ook vanaf de doorgaande weg goed te zien. Het is dan ook een dagelijkse ergernis van de bewoners. Zij constateren dat het vuil groeit. ”Normaal is dat je grofvuil wegbrengt naar het HVC - Afvalbrengstation aan de Factorij. Als dat om welke reden dan ook niet kan, maak je een afspraak met HVC en wordt het vuil opgehaald. Dat is voor sommigen blijkbaar te moeilijk en dumpen er anoniem vrolijk op los. Zelfs vanuit een busje, een kilometertje doorrijden en je bent bij het HVC- Afvalbrengstation”, aldus een getergde bewoner van de Schout. 

Om de stad schoon te houden vonden er in de zomer in de binnenstad extra controles op zwerfvuil plaats. De gemeente hoopt daarmee de hoeveelheid zwerfafval en ongedierte terug te dringen. Te meer een reden om ook in de buitenwijken te controleren.

Achtergelaten vuil Achtergelaten vuil
Grofvuil gedumpt bij de Schout Grofvuil gedumpt bij de Schout

Reacties
Reactie: (Co de Rood)
30-8-2023, 18:51
Ik mis hier nu toch echt het commentaar van Hr. Bruynsma, die meent dat dit soort asociale activiteiten alleen in de KB plaatsvinden. waarschijnlijk woont deze beste man zelf in Risdam en durft nu niets te zeggen omdat er anders misschien wel afval in zijn tuin word gedumpt?